• Profilga Kirish
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12621.29
    • RUB158.44
    • EUR14596.52
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +29°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    No‘xat sho‘rva, karam do‘lma, omlet va Pekin karamidan tayyorlanadigan boshqa mazali taomlar retsepti

    Pekin karamining ta’mi yoqimli, barglari esa yumshoq. U oddiy karamlar bilan birdek ishlatilishi mumkin, ammo vitamin va mikroelementlar jihatidan ancha ustun hisoblanadi. Ushbu mahsulotdan salatlarni ko‘pchilik iste’mol qilgan, endi taomlar ham tayyorlab ko‘rish vaqti keldi.

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    No‘xat hamda sabzavotli sho‘rva

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • Pekin karami – 200 gramm;
    • Konservalangan no‘xat – 100 gramm;
    • Kartoshka – 1 dona;
    • Pomidor – 1 dona;
    • Sabzi – 1 dona;
    • Piyoz – 0,5 dona;
    • Yog‘, ko‘kat, tuz va ziravorlar.
    Tayyorlanish jarayoni:
    1. Piyoz va sabzi tozalanib, piyoz to‘rtburchak to‘g‘raladi, sabzi esa qirg‘ichdan o‘tkaziladi.
    2. Karam somoncha, ko‘kat mayda qilib to‘g‘raladi.
    3. Piyoz va sabzi o‘rtacha olovda qovuriladi, tuz va ziravorlar qo‘shiladi.
    4. To‘rtburchak shaklda to‘g‘ralgan pomidor piyoz va sabzi ustidan solinadi. 1-2 daqiqaga dimlanadi.
    5. Tozalangan kartoshka to‘rtburchak shaklda to‘g‘raladi va sabzavotlarga qo‘shiladi. Ustidan 700 ml suv quyib, qaynatiladi.
    6. No‘xat qo‘shilgandan keyin ham 10 daqiqa davomida qaynatiladi. So‘ngra ustidan xitoy karami va ukrop solinadi.
    7. Sho‘rva yana biroz qaynatiladi va idishlarga suziladi. Yoqimli ishtaha!
    Karam do‘lma

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • Pekin karami – 1 ta
    • Qiyma go‘shti – 500 gramm;
    • Sarimsoq kukuni – ½ choy qoshiq;
    • Timyan kukuni – ½ choy qoshiq;
    • Qalampir kukuni – ½ choy qoshiq;
    • Qora murch – ½ choy qoshiq;
    • Guruch – 2 osh qoshiq;
    • Tuz.
    Sous uchun:
    • Qovoqcha – 1 dona;
    • Sabzi, piyoz – 1 dona;
    • Pomidor – 2 dona;
    • Sarimsoq – 1-2 bo‘lak;
    • Un – 1 osh qoshiq;
    • Dafna yaprog‘i – 1 dona.
    Tayyorlanish jarayoni:
    1. Ishni sous tayyorlashdan boshlaymiz. Guruch qaynatiladi. Qovoqcha, sabzi va piyoz qovuriladi. Pomidor yordamida qizartiriladi. Ustidan 1 osh qoshiq un qo‘shiladi. Suv quyib, 5 daqiqa qaynatib olinadi. Ustidan qaymoq va sarimsoq qolinadi. Tuz, qalampir, karam suvi va dafna solib, aralashtiriladi va olov o‘chiriladi.
    2. Idishda qaynab chiqqan suv va karam barglari ajratilib, solinadi. 2 daqiqadan so‘ng ular olinib, sovuq suvga solinadi. Karamning qattiq qismlari olib tashlanib, qog‘oz salfetka ustida quritiladi.
    3. Qiyma va piyoz yog‘da qovurib olinadi. Karamning kesib olingan qattiq qismi ham mayda to‘g‘ralib, qo‘shiladi. Ustidan guruch, tuz va ziravorlar qo‘shiladi. Hammasi yaxshilab aralashtiriladi.
    4. Karam ichiga qiymali nachinka solib, rulet shaklida o‘raladi va pech uchun mo‘ljallangan chuqur idishga joylashtiriladi.
    5. Sous blender yordamida aralashtiriladi. Massa bir xil bo‘lganidan so‘ng do‘lmalar ustidan quyiladi.
    6. 180 daraja pechga 20 daqiqaga qo‘yiladi. Tayyor bo‘lganidan so‘ng sous bilan birgalikda idishlarga suziladi. Ko‘katlar bilan bezash mumkin.
    Omlet

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • Tuxum – 2 dona;
    • Pekin karami – 80 gramm;
    • Piyoz – ½ dona;
    • Sut – 2 osh qoshiq;
    • Yog‘, tuz va ziravorlar.
    Tayyorlanish jarayoni:
    1. Karam yuviladi, piyoz to‘rtburchak shaklda to‘g‘raladi va tovada qovurib olinadi.
    2. Somoncha shaklida to‘g‘ralgan karam piyozga qo‘shib qovuriladi.
    3. Tuxumga tuz va sut qo‘shiladi. Sabzavotlar ustidan tuxumli massa qo‘shiladi.
    4. Tovaning qopqog‘i yopiladi va omletning usti qizarguncha pishiriladi.
    5. Qizarib chiqqanidan so‘ng ikkinchi tomonga aylantiriladi.
    6. Ko‘katlar bilan bezatilib, dasturxonga tortiladi.
    Tovuqli salat

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • Pekin karami – 1 dona;
    • Tovuq filyesi – 1 bo‘lak;
    • Tuxum – 3 dona;
    • Konservalangan makkajo‘xori – 1 dona;
    • Mayonez, tuz va ziravorlar.
    Tayyorlanish jarayoni:
    1. Tovuq go‘shti hamda tuxum qaynatiladi.
    2. Karam barglari yuvilib, qo‘l bilan o‘rtacha bo‘laklarga ajratiladi va makkajo‘xori bilan aralashtiriladi.
    3. Tuxum va tovuq go‘shti mayda to‘g‘ralib solinadi. Mayonez, tuz va ziravorlar qo‘shib aralashtiriladi. Yoqimli ishtaha!
    Pishloqli zapekanka

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • Pekin karami – 1 dona;
    • Piyoz – 1 dona;
    • Sabzi – 1 dona;
    • Tuxum – 2 dona;
    • Sut – 100 ml;
    • Qattiq pishloq – 50 gramm;
    • Sariyog‘ – 40 gramm;
    • Tuz va ziravorlar.
    Tayyorlanish jarayoni:
    1. Piyoz va sabzi o‘rta olovda qovurib olinadi.
    2. Pekin karami yuvilib, somoncha shaklida to‘g‘raladi. Sabzavotlarga qo‘shib qovuriladi.
    3. Idishga sut, tuxum, tuz va ziravorlar solinadi. Sanchqi yordamida bir xil massaga keltiriladi.
    4. Qovurilgan sabzavotlar maxsus yog‘langan idishga solinadi va ustidan sutli aralashma quyiladi.
    5. Pishloq qirg‘ichdan o‘tkaziladi va mahsulotlar yuzasiga bir tekisda solinadi.
    6. 180 daraja pechda 25-30 daqiqa davomida pishiriladi.

    Mavzuga doir:

    • Vitaminlar koni bo‘lgan na’matakdan 3 ta eng yaxshi retsept
    • Qish mavsumida iste’mol qilish tavsiya etiladigan 3 ta mazali sho‘rva retsepti
    • Faqat nonushta emas: Tuxumdan tushlik va kechki ovqatga nima tayyorlasa bo‘ladi?
    • Issiq salat, xushta’m sho‘rva, qo‘y go‘shtidan taom va “taten” tarti: Behidan nimalar tayyorlash mumkin?
    • Uch mahsulot yordamida tezkor hamda foydali nonushta tayyorlaymiz

    29.01.2021, 18:23   Izoh (0)   19439
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Bir zumda kartoshka va qiyma yordamida “zapekanka” tayyorlaymiz

    29.01.2021, 12:58

    Nonushtaga pishloqli pechenye tayyorlab ko‘ring

    29.01.2021, 08:55

    Go‘sht qo‘shilmaydigan Margarita pitssasi

    25.01.2021, 11:59

    Vitaminlar koni bo‘lgan na’matakdan 3 ta eng yaxshi retsept

    24.01.2021, 21:56

    Qiyma va sabzavotli sho‘rva tayyorlaymiz

    24.01.2021, 18:59

    Mayonez va xantal qo‘shib pechda pishiriladigan kartoshka

    23.01.2021, 18:53
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    SonetUzStyle tanlovida ishtirok etish uchun arizalar qabuli 15-avgustgacha uzaytirildi


    STEM va biznes yo‘nalishidagi qizlar uchun TBC Bank’dan ta’lim grantlari — O‘zbekistonda gender tafovutini kamaytirish yo‘lida yangi qadam


    BYD SEALION 7: Flagman elektr SUV — shahar ko‘chalarida yangi yetakchi 


    AVO bank aloqa markazi: innovatsiyalar va yangi xizmat darajasi 


    ZARMED Universiteti: 200 ta grant sizni kutmoqda


    Avvallari xufiyona iqtisodiyotda faoliyat yuritgan eshitish va gapirishda muammosi bor insonlar endi rasmiy sektorga qo’shilib, Poytaxt Parking jamoasining bir qismiga aylandi


    Qo‘ng‘iroqlardan mobil internetga: Toshkent mobil aloqadan foydalanish modelini qanday o‘zgartirmoqda


    Aqlli diversifikatsiya: nima uchun kerak va kapitalni qanday taqsimlash lozim?


    Ellipse International School – farzandingiz kelajagi boshlanadigan joy!


    Hayot Bank “Yashil yurak” nomli keng ko‘lamli ekologik tashabbusni e’lon qildi. Avgust oyidan boshlab O‘zbekiston bo‘ylab Hayot Bankning har bir yangi omonatchisi uchun bitta daraxt ekiladi


    Chery O‘zbekistonda sotuvlar bo‘yicha mutlaq rekord o‘rnatmoqda


    BYD rasmiy dileri Beni Motors Samarqandda BYD Sealion 7 flagman krossoverini taqdim qildi


    OKMKda mahalliy dumpkarlardan foydalaniladi 


    BI Group biznes-toifa xonadon yutuqli o‘yini:Toshkentdagi mavsumning asosiy tadbiri qanday o‘tdi


    Toshkent Farmatsevtika Instituti — Farmatsiya sohasida xalqaro darajadagi sifatli ta’lim

     

    Tavsiya etamiz

    Pora, neft va terrorchilik: nega Qatar amiri shov-shuvlar markazidan tushmayapti?

    5 avgust, 11:20

    Trampning Falastinga nisbatan noxolis siyosati: AQSH YUNESKO a’zoligidan nega chiqyapti?

    2 avgust, 18:35

    Kamchatkadagi hodisa yagona emas: so‘nggi 120 yilda ro‘y bergan eng kuchli megazilzilalar

    1 avgust, 18:20

    Tramp uchun xavotirlar: AQSH prezidenti taniqli shaxslarga yosh qizlarni sotgan Jeffri Epshteynning mijozi bo‘lganmi?

    29 iyul, 17:19
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    “Jaloliddin Masharipov uzoq muddatga safdan chiqdi” — manba

    Sport | 5 avgust, 23:05

    Qirg‘iziston iqtisodiy o‘sish bo‘yicha Markaziy Osiyoda yetakchiga aylandi

    Iqtisodiyot | 5 avgust, 23:05

    Bo‘stonliqdagi tog‘ga yuk mashinasida chiqindi to‘kkan fuqarolar jazolandi

    O‘zbekiston | 5 avgust, 22:58

    Gulistondagi drama teatrida chiqqan yong‘in qariyb 1 soatda o‘chirildi

    O‘zbekiston | 5 avgust, 22:45

    Avazada Markaziy Osiyo va Ozarbayjon milliy kunlariga bag‘ishlangan tadbir o‘tkazildi

    O‘zbekiston | 5 avgust, 22:31

    Mulkdorni 100 foiz rozi qilmaguncha hech qanday qurilish va buzish ishlari amalga oshirilmaydi

    O‘zbekiston | 5 avgust, 20:58

    Eron MI6 ning maxfiy axborotidan ayirboshlash vositasi sifatida foydalanmoqchi

    Dunyo | 5 avgust, 22:30

    Superliga. “OKMK” mehmonda “Paxtakor”dan ustun keldi

    Sport | 5 avgust, 22:29
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.