Pomidor sousida go‘sht yanada yumshoq bo‘lib pishadi va uni kartoshka ajoyib ta’m bilan boyitadi.
Kerakli mahsulotlar:
- Til go‘shti – 1 dona;
- Suv – 1500-2000 ml;
- Bulyon – 200-300 ml;
- Piyoz – 1 dona;
- Sarimsoq – 2-3 bo‘lak;
- Pomidor sousi – 150-200 gramm;
- Koriandr – 3-5 yaproq;
- Oregano – ½-1 choy qoshiq;
- Kartoshka – 2-3 dona;
- Bulg‘or qalampiri – 1 dona;
- Pomidor – 1 dona;
- Yog‘, tuz va ziravorlar.
- Til go‘shtiga tuz sepilib, ikki soat mobaynida qaynatib olinadi.
- Go‘sht pishganidan so‘ng sovitishga qo‘yiladi.
- Til go‘shti qaynagan sho‘rva ustidan bulyon qo‘shiladi.
- Tovada yog‘ qizitilib, til go‘shti qizargunga qadar qovurib olinadi.
- So‘ngra parrak shaklida to‘g‘ralgan piyoz ham qizargunicha qovurib olinadi. Ustidan sarimsoq qo‘shib, yana 30 soniya davomida qovuriladi.
- Bulyon bilan birgalikda pomidor sousi, to‘g‘ralgan ko‘kat va oregano ham tovaga solinadi.
- Suyuqlik qaynab chiqqanidan so‘ng til go‘shti solinadi. Olov pasaytirilib, yana 40-50 daqiqa davomida dimlab pishiriladi.
- Kartoshka o‘rtacha, bulg‘or qalampiri va pomidor maydaroq to‘g‘raladi. Ular ham bulyonga solinib, 15-20 daqiqa pishiriladi.
- Til go‘shti olib, bo‘laklanadi. Taomga tuz va ziravorlar qo‘shilib, aralashtiriladi va idishlarga suziladi.
Izoh (0)