Dasturxonni turfa xil taom-u salatlar bilan bezashni xush ko‘radigan pazanda bekajonlar uchun quyidagi retsept ayni muddao.
Kerakli mahsulotlar:
- Tovuq filesi − 350 gramm;
- Qattiq pishloq − 100 gramm;
- Konservalangan ananas − 150 gramm;
- Danaksiz zaytun mevasi − 50 gramm;
- Korservalangan qo‘ziqorin − 100 gramm;
- Makkajo‘xori − 100 gramm;
- Mayonez − 2-3 osh qoshiq;
- Ko‘kat va tuz.
- Tovuq filesi qaynab turgan tuzli suvga solinadi. 15-20 daqiqa davomida qaynatib olinadi. Go‘sht sovutib olingandan so‘ng mayda bo‘laklarga bo‘linadi.
- Pishloq qirg‘ichdan o‘tkaziladi. Ananas kub shaklida, zaytun esa uzunasiga ikki bo‘linadi.
- Ko‘kat mayda to‘g‘raladi. Tovuq, pishloq, zaytun, makkajo‘xori, qo‘ziqorin, ko‘kat va mayonez aralashtiriladi. Ta’bga ko‘ra tuz sepiladi.
- Salatni dasturxonga tortish mumkin.
Izoh (0)