Smetana, banan va pryaniklardan ajoyib ta’mga ega tort tayyorlab ko‘ring. Shokolad va yong‘oqlar shirinlikni yanada mazali qilishi shubhasiz.
Kerakli mahsulotlar:
- Smetana − 500 gramm;
- Shakar upasi − 100 gramm;
- Banan − 2-3 dona;
- Pryanik shirinligi − 500 gramm;
- Shokolad va yong‘oq ta’bga ko‘ra.
- Smetana shakar upasi bilan aralashtiriladi;
- Bananlar yupqaroq, pryaniklar yon tomonidan ikki bo‘lakka bo‘linadi;
- Pryanik bo‘laklari smetanali aralashmaga botiriladi va qolipga terib chiqiladi;
- Ustidan banan teriladi;
- Jarayon shu yo‘sinda takrorlanadi va eng ustki qismga pryanik teriladi. Ortib qolgan smetanali krem shirinlik ustidan quyiladi;
- 6-7 soat davomida muzlatkichga qo‘yiladi;
- Tayyor bo‘lgan tort eritilgan shokolad hamda yong‘oqlar bilan bezatiladi.
Izoh (0)