Taom tez tayyorlanadi va oson hazm bo‘ladi.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:- Yong‘oq — 5 gr
- Piyoz — 1 dona
- Pishloq (parmezan) — 30 gr
- Sabzi — 1 dona
- O‘simlik yog‘i — 30 gr
- Tuz — 10 gr
- Suv — 2000 ml
- Shakar — 5 gr
- Sarimsoq piyoz — 2 dona
- Zanjabil (imbir) — 20 gr
- Qovoq — 50 gr
- Qovoqni qaynatib pishirib oling;
- Piyoz, sabzi, zanjabilni o‘rtacha kattalikda to‘g‘rang;
- Sarimsoqni maydalang;
- Sabzavotlarni yog‘ solingan tovada 4-5 daqiqa davomida pishirib oling;
- Sabzavotlarni qovoq qaynayotgan idishga solib 20 daqiqa qaynating;
- Sho‘rvani blender yordamida bo‘tqa holiga keltiring;
- Tuz, murch, yong‘oq qo‘shing;
- Pishloqni qirg‘ichdan chiqaring;
- Taomni dasturxonga tortishdan avval yong‘oq va qovoq urug‘i bilan bezating.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)