Pishloq erib, qiyma va kartoshkaga o‘zgacha ta’m beradi. Pechda pishgan sabzavot ichidagi “nachinka” esa yumshoqqina ekani va mazasi og‘izda erishi bilan ko‘nglingizdan joy olishi aniq.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Kartoshka — 2-4 dona
- O‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq
- Ko‘k piyoz ta’bga ko‘ra
- Piyoz — 1 dona
- Qiyma — 280 gr
- Tomat sousi — 120 gr
- Pishloq — 120-150 gr
- Kartoshkalarni alohida-alohida folga qog‘oziga o‘rab, 45 daqiqa davomida 200 daraja qizigan pechda pishirib oling.
- O‘simlik yog‘i solingan tovada oq va ko‘k piyozni qovurib oling.
- Qiymani tovaga solib baland olovda, qizg‘ish tusga kirgunicha pishirishda davom eting.
- Tomat sousi qo‘shib, 2-3 daqiqa aralashtiring.
- Har bir kartoshka pishgan folgani bir tomonini oching.
- Kartoshkaning o‘rtasini o‘yib, qiymali aralashmadan qoshiqda solib chiqing.
- Ustidan qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq soling va yana 15 daqiqa davomida 180 daraja olovda pishiring.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)