Tez tayyorlanadigan va mazali turkcha shaurma retseptini e’tiboringizga havola etamiz. Mazkur yegulikning sousi mayonez va ketchupsiz tabiiy usulda tayyorlanadi.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Tovuq go‘shti — 300 gr
- Pomidor — 1-2 dona
- Bodring — 2 dona
- Lavash xamiri — 2 dona
- Qatiq — 150 ml
- Sarimsoq piyoz — 2 dona
- Pishloq — 100 gr
- Petrushka, shivit, salat bargi
- Tuz
- Somoncha shaklida to‘g‘ralgan tovuq go‘shtini tovaga solib, 5 daqiqa qovuring.
- O‘simlik yog‘i solingan tovada sarimsoq piyozni qovurib oling.
- Qovurilgan sarimsoqni qatiqqa qo‘shing va qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq bilan birga aralashtiring.
- Maydalangan ko‘katlar, tuz qo‘shib aralashtiring.
- Lavash xamiriga sousni surtib chiqing va salat bargi qo‘ying.
- Barg ustidan qovurilgan tovuq hamda sabzavotlarni terib chiqing.
- Xamirni “trubochka” shaklida ochilib ketmaydigan qilib o‘rang.
Mavzuga doir:
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)