“Timbal” italyan oshxonasining eng mazali taomlaridan biri hisoblanadi. Har kuni bir-biriga o‘xshash taom tayyorlashdan zerikkanlar uchun mazkur retsept ayni muddao.
Kerakli mahsulotlar:- Uzun makaron — 500 gr
- Qiyma — 600 gr
- Pomidor — 2 dona
- Piyoz — 1 dona
- Tuxum — 1 dona
- Qo‘ziqorin — 5-7 dona
- Ko‘katlar ta’bga ko‘ra
- O‘simlik yog‘i ta’bga ko‘ra
- Tuz, murch ta’bga ko‘ra
- Makaronni tuzli suvda pishirib oling.
- Pomidorni o‘simlik yog‘i solingan tovada qovurib oling, piyoz qo‘shing va qovurishda davom eting.
- Qiyma va tuxum qo‘shib aralashtiring.
- Ko‘katlarni soling, tuz va murch seping.
- Chuqur va keng idish chetlariga yopishib qolmasligi uchun yog‘ surting.
- Makaronlarni spiralsimon qilib idish chetlari bo‘ylab, ustma-ust aylantirib chiqing.
- “Nachinka” va qo‘ziqorinlarni soling, makaronning qolgan qismini yana qopqoq shaklida aylantirib chiqing.
- Yog‘ surtilgan qandolat qog‘ozi bilan idish ustini yopib, 220 daraja qizigan pechda 60 daqiqa davomida pishirib oling.
Mavzuga doir:
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)