Taom ishtaha ochar bo‘lishi uchun uning tashqi ko‘rinishi katta rol o‘ynaydi. Go‘shtli “tipratikan” taomi esa ham ishtahani ochadi, ham dasturxonga o‘zgacha ko‘rk beradi.
Kerakli mahsulotlar:
- Qiyma – 300 gr;
- Piyoz – 1 dona;
- Sarimsoq – 2 bo‘lak;
- Guruch – 100 gr;
- Ziravorlar ta’bga ko‘ra.
Dastlab guruch ikki soat davomida ivitiladi. So‘ng suvi to‘kib tashlanadi va mato ustida quritiladi.
Sarimsoq va piyoz mayda to‘g‘ralib, ziravorlar bilan birgalikda qiymaga aralashtiriladi.
Qiymali aralashmadan “sharcha”lar yasaladi.
“Sharcha”lar guruchga botirib olinadi.
“Sharcha”lar bug‘ idishining birinchi qavatiga 40 daqiqaga qo‘yiladi. Birozdan so‘ng guruch igna sanchilgan kabi ko‘tarilib pishib chiqadi.
Eslatma: guruch tanlashda ingichka “basmati” navidan foydalanish tavsiya etiladi. Mayda, dumaloq guruchlar bunday ko‘rinishda pishib chiqmaydi.
Shuningdek bug‘ moslamasi bo‘lmasa, oddiygina mantiqasqonda pishirish mumkin. Yoki oddiygina idishda suv qanatilib, ustiga elak qo‘yiladi va tipratikanlar elak ichida pishiriladi.
Yoqimli ishtaha!
Izoh (0)