Dunyo taomlari mazasidan bahramand bo‘ling. Dasturxoningizni yana bir ajoyib yegulik bilan boyiting.
Kerakli mahsulotlar:
- Sut – 330 ml;
- Tuxum – 1 dona;
- Shakar – 1 choy qoshiq;
- Tuz – 1 choy qoshiq;
- Sariyog‘ – 100 gr;
- Un – 270 gr;
- Yog‘ – 50 gr;
- Kartoshka – 1 kg;
- Piyoz – 1 dona.
- 130 ml sutga tuz, shakar va tuxum solib aralashtiriladi;
- 50 gr sariyog‘ eritiladi va sutli aralashmaga quyiladi;
- Elakdan o‘tkazilgan 270 gr un solinib, xamir qoriladi.
- Xamirni tindirish uchun 20 daqiqaga qo‘yiladi.
- Xamir tinguncha, “nachinka” tayyorlanadi;
- Qaynatib olingan kartoshka tozalanadi va pyure qilinadi, ustidan 200 ml sut va yog‘ quyiladi;
- Piyoz bo‘laklarga bo‘linib, tovada qovuriladi va kartoshka pyuresi solib dimlanadi;
- Tingan xamir 10–12 bo‘lakka bo‘linib dumaloq shaklda yoyiladi;
- Tayyor bo‘lgan nonlar quruq tovada pishirib olinadi;
- Pishirilgan nonlar darhol yog‘lanadi va sochiq bilan o‘raladi;
- Nonlarning hammasi pishirib olingandan so‘ng har bir nonning yarmiga kartoshka pyure solinadi va nonning yarmi buklanadi;
- Yog‘langan tovada nonlarning usti qizarguncha pishirib olinadi. Mazali qarsildoq nonlar tayyor!
Izoh (0)