Ozarbayjon oshxonasiga mansub bo‘lgan dovg‘a yengil hazm bo‘ladi. Qatiq va ko‘katlar jamlanmasi salomatligingiz uchun koni foyda.
Kerakli mahsulotlar:
- Qatiq — 1 l
- Guruch — 4 osh qoshiq
- Ko‘k piyoz — 50 gr
- Yalpiz — 10 gr
- Rayhon — 10 gr
- Tuxum — 1 dona
- Suv — 1, 2 l
- Un — 1 osh qoshiq
- Tuz — ta’bga ko‘ra
- Shivit, petrushka, kinza — ta’bga ko‘ra
- Ko‘katlarni maydalang.
- Idishga solingan qatiqqa, tuxum va un qo‘shib aralashtiring.
- Sovuq suv va tuz qo‘shing.
- O‘rtacha olovga qo‘ying va qaynab ketishiga qo‘ymasdan, yaxshilab aralashtirib turing.
- Pishgan guruch va ko‘katlarni qo‘shing va yaxshilab aralashtiring.
Mavzuga doir:
- Jaziramada kechki ovqat uchun “okroshka” tayyorlang
- Nonushtaga shokoladli sirnik tayyorlang
- Tez tayyor bo‘ladigan pitssa pishiramiz
- Foydali va mazali grekcha salat tayyorlaymiz
- Uy sharoitida moxito ichimligini tayyorlaymiz
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)