Qaylali baqlajonni go‘sht yoki tovuqli taom yoniga garnir sifatida qo‘shib iste’mol qilishingiz mumkin.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Baqlajon — 500 gr
- Tuz, murch ta’bga ko‘ra
- O‘simlik yog‘i ta’bga ko‘ra
- Piyoz —2 dona
- Pomidor — 200 gr
- Olma sirkasi — 2 choy qoshiq
- Shakar — 1 osh qoshiq
- Baqlajonlarni dumaloq shaklda to‘g‘rang, tuzlang, murch seping.
- O‘simlik yog‘i solingan tovada baqlajonlarni tillarang tusga kirgunicha qovurib oling.
- Piyozni o‘rtacha qalinlikda to‘g‘rab, alohida tovada qovurib oling.
- Pomidorga sirka, tuz, shakar va murch qo‘shib aralashtiring.
- Chuqurroq idishga baqlajon va piyozni solib, ustidan pomidorli aralashmani qo‘shing.
- 15 daqiqa davomida dimlang.
- Pishganidan keyin sovitib keyin dasturxonga torting.
Izoh (0)