Go‘sht va garnir bilan birgalikda pishiriladigan ushbu xushta’m taom inson organizmi uchun foydali. Taomga o‘zingizga yoqqan boshqa sabzavotlarni yoki ko‘katlarni qo‘shishingiz mumkin.
Kerakli masalliqlar:
- mol go‘shti — 500-600 g
- piyoz — 2 dona
- sarimsoq — 2-3 donacha
- o‘simlik yog‘i — 2 qoshiq
- tomat pastasi — 1 qoshiq
- un — 1 qoshiq
- suv — 800 ml
- tuz — ta’bga ko‘ra
- murch — ta’bga ko‘ra
- quritilgan bibariya — 1 chimdim
- lavr yaprog‘i — 1 dona
- kartoshka — 1 200 g
- sabzi — 1 dona
- bulg‘or qalampiri — 1-2 dona
- Go‘shtni o‘rtacha kattalikdagi bo‘laklarga, piyozni yarmiga yoki chorak qismga bo‘lib halqa shaklida kesib oling. Sarimsoqni maydalang.
- O‘simlik yog‘ini qalin chetli idishda yoki qozonda o‘rtacha haroratda qizdirib oling.
- Go‘shtning har tomonini yengil qizarguncha qovuring va boshqa idishga soling.
- Xuddi shu yog‘da piyozni yumshoq bo‘lgunicha qovuring. Unga sarimsoq qo‘shing va yarim daqiqadan so‘ng tomat pastasini soling. Masalliqlarni aralashtiring va yana bir yoki ikki daqiqa qovuring.
- Go‘shtni qozonga qaytarib soling va masalliqlar bilan aralashtiring. Ustiga un solib, yana aralashtiring va 2-3 daqiqa pishirib oling.
- Qozonga 500-600 ml issiq suv quying. Qaynatgandan so‘ng, tuz, murch, lavr yaprog‘i bilan bibariya qo‘shing, olovni biroz pasaytiring va bir yarim soat davomida qopqoq yopib qaynating.
- Kartoshka, sabzi va bulg‘or qalampirni o‘rtacha kattalikdagi bo‘laklarga kesib oling. Sabzavotlarni go‘shtga qo‘shing, yana bir oz suv quying va hamma mahsulotlarni 30 daqiqa davomida pishiring.
Mavzuga doir:
Izoh (0)