• Profilga Kirish
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12758.36
    • RUB163.34
    • EUR14820.11
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +37°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Zanjabil sharbati nimasi bilan foydali va uni qanday tayyorlash kerak?

    Har kimga kerak bo‘lgan mo‘jizaviy eliksir retsepti, ayniqsa kuzda, deb yozadi Elle.

    Foto: Elle

    Foto: Elle

    Zanjabil — o‘tkir va ozgina qizdiradigan mahsulot bo‘lib, u qovurilgan taomlarda sharqona ta’mni ochib beradi. Sharqda mashhur bo‘lgan ziravorlar o‘zining noyob ta’mi va shifobaxsh xususiyatlari tufayli dunyoni zabt etdi — zanjabilning ta’mi va hidi nafaqat taomlarni, balki shamollash va tushkun kayfiyat bilan kurashishga yordam beradigan xushbo‘y choyni ham eslatadi.

    Yangi va maydalangan zanjabil vitamin, mikroelement, efir moylari manbai bo‘lib, organizmga yallig‘lanishga qarshi va mustahkamlovchi ta’sir ko‘rsatadi. Askorbin kislotasi, A va B guruhi vitaminlari, rux, kalsiy, yod, tabiiy antibiotik va antimikotiklar tufayli zanjabil kuchli antioksidant bo‘lib, bir vaqtning o‘zida immunitetni mustahkamlaydi.

    Foto: Elle

    Foto: Elle

    Bu sehrli ziravorlar shish, og‘riq (shu jumladan kuchli mashg‘ulotlardan keyin mushak og‘rig‘i) bilan kurashadi, xolesterin va qon shakar darajasini me’yorlashtiradi, to‘qimalarni yangilash jarayonlarini tezlashtiradi, erkin radikallarga qarshi turadi, toksinlarni chiqarib tashlaydi, metabolizmni tezlashtiradi va ishtahani kamaytiradi.

    Taom tayyorlashda odatda quritilgan zanjabil kukuni yoki bo‘laklarga bo‘lingan yoki maydalangan yangi ildiz ishlatiladi. U muzlatkichda qopqoqli shisha yoki sopol idishda saqlanadi va kerak bo‘lganda foydalaniladi.

    Foto: Elle

    Foto: Elle

    Zanjabil sharbatini qanday tayyorlash kerak?

    Buning uchun kerak bo‘ladi:

    • zanjabil ildizlari — 0,5 kg;
    • sabzavotni tozalash uchun pichoq;
    • blender yoki maydalagich;
    • 1,5 stakan ichimlik suvi;
    • suzish uchun bir parcha doka.
    Zanjabil tozalanadi, bo‘laklarga bo‘lindi va blenderga joylashtiriladi. Suvni quyib, massa qalinlashguncha aralashtiriladi. Shu bilan bir qatorda, zanjabilni mayda qirg‘ichdan o‘tkazish mumkin,  Olingan massaning sharbati stakanga siqib olinadi. Zanjabil qanchalik yangi bo‘lsa, u shunchalik ko‘p sharbat chiqaradi.

    Foto: Elle

    Foto: Elle

    Zanjabil sharbatidan qanday foydalanish kerak?

    Uni to‘g‘ridan-to‘g‘ri suv bilan suyultirib ichish mumkin, ammo oshqozon bilan bog‘liq muammolar bo‘lsa, ushbu ichimlik tavsiya etilmaydi, chunki zanjabil juda o‘tkir ziravordir.

    Tetiklantiruvchi kokteyl. Bir stakanga bir qoshiq shakar yoki asal solinadi, ta’bga ko‘ra zanjabil sharbati va ozgina limon, bir necha muz bo‘laklari va yangi yalpiz barglari qo‘shiladi — zanjabil moxitosi tayyor.

    Tinchlantiruvchi choy. Bir osh qoshiq zanjabil sharbati va bir choy qoshiq asal moychechak yoki qora choyga qo‘shiladi. Aytgancha, ovqatdan yarim soat oldin zanjabilli choy ichish tavsiya etiladi, shunda vazn kamaytirishni xohlaganlar kamroq taom iste’mol qiladi.

    Kefir — bir choy qoshiq zanjabil sharbati, bir chimdim dolchin va qizil qalampirni kefirga qo‘shib, tunda ichish mumkin.

    Sevimli retseptlar qatorida zanjabil sharbatini kamaytirmaslik kerak. Bu eliksir, ayniqsa, go‘shtli taomlar uchun yaxshi, chunki uning tarkibida oqsil tuzilishini o‘zgartiruvchi fermentlar mavjud.

    Mavzuga doir:

    • Faqat Extra Virgin emas: qanday qilib zaytun yog‘ini to‘g‘ri tanlash kerak?
    • Mavsumiy meva: anjirning foydali va zararli xususiyatlari
    • Har kuni sabzi iste’mol qilish uchun 4 ta sabab

    09.09.2022, 10:57   Izoh (0)   71450
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Xuddi maktabdagidek: kefir, mineral suv va xamirturush qo‘shib tayyorlanadigan bulochkalar retsepti

    09.09.2022, 09:50

    Tovada qovoqchali pirog tayyorlaymiz

    08.09.2022, 18:50

    Pishloq va brinza qo‘shib, tovada pishiriladigan xachapuri retsepti

    06.09.2022, 18:50

    Kolbasa va bulg‘or qalampiridan mazali, issiq buterbrodlar tayyorlaymiz

    06.09.2022, 09:44

    Baqlajondan nima tayyorlash mumkin: Uy bekalari uchun 5 xil noodatiy retsept

    05.09.2022, 13:55

    Pitssa ta’mli noodatiy oladye retsepti

    04.09.2022, 09:55
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    Katta o‘zgarishlar kichik qadamlar bilan boshlanadi 


    Ipak Yo‘li Bankdan Tradeloan: xalqaro bitimlarni moliyalashtirish


    SQB dan “TEZKOR+” krediti —  biznesingizni rivojlantirish uchun qulay yechim 


    Neo Insurance — sug‘urta bozoridagi raqamli o‘zgarishlarning 2 yillik natijasi 


    Osteosarkoma: tashxislash, davolash va fanlararo yondashuv


    Turizmdagi trendlar 2025: Xitoyda Markaziy Osiyoga – Qozog‘iston, O‘zbekiston, Qirg‘izistonga qiziqish o‘smoqda


    Ipotekaga xonadon, sovg‘a sifatida esa — omborxona!


    President Tech Award tanlovida ishtirok etish uchun arizalar qabuli uzaytirildi 


    “InfinBANK” AJ Toshkentda yangi Bank xizmatlari markazini ochdi  


    Ipoteka Bank OTP Group: “Quyosh” — parkentliklar uchun yangi mahalla markazi ishga tushirildi


    Qulay shartlar bilan yangi ipoteka mahsuloti va xonadon yutib olish imkoniyati


    Sun’iy intellekt bo‘yicha ikki diplomli ta’lim — UMFT & FAR EAST University hamkorligida


    Beeline Uzbekistan hududlarda raqamli rivojlanishni jadallashtirmoqda


    Mikrokreditbankda omonat karta joriy qilindi


    “Tadbirkorlikni rivojlantirish kompaniyasi” ISO 9001 va ISO 37001 xalqaro sertifikatlarini qo‘lga kiritdi 

     

    Tavsiya etamiz

    Matriarxat davri qaytadimi: nima uchun qiz farzand tarbiyalash trendga aylanmoqda?

    14 iyul, 13:07

    Oilasini qashshoqlik va ochlikdan qutqargan jangchi yigit: Arda Gyulerning kurashga to‘la hayot maktubi

    13 iyul, 22:15

    Katta o‘zgarishlar kichik qadamlar bilan boshlanadi

    17 iyul, 11:59

    Isroilning G‘azodagi qirg‘ini yagona emas: Insoniyat tarixidagi eng yirik genotsidlar qanday sodir bo‘lgandi?

    10 iyul, 19:12
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    O‘zbekistonda 18-iyul kuni 45 darajagacha issiq bo‘ladi

    O‘zbekiston | 17 iyul, 12:16

    Katta o‘zgarishlar kichik qadamlar bilan boshlanadi

    Reklama | 17 iyul, 11:59

    Yoaxim Lyov O‘zbekiston milliy terma jamoasi murabbiylar shtabida ishlashi mumkin

    Sport | 17 iyul, 08:18

    O‘zbekistonda Pensiya jamg‘armasi va G‘aznachilik bo‘limlari tugatiladi

    O‘zbekiston | 16 iyul, 22:08

    Birjada Ai-80 benzini narxi rekord darajada qimmatlashdi

    O‘zbekiston | 16 iyul, 21:52

    O‘zbekistonliklar 5 oyda eng ko‘p qaysi davlatga sayohat qildi?

    O‘zbekiston | 16 iyul, 20:25

    Livan Markaziy banki “Hizbulloh”ga aloqador moliyaviy tashkilot bilan aloqalarni taqiqladi

    Dunyo | 16 iyul, 20:07

    Google rentgen va tomografiyani analiz qiladigan sun’iy intellekt taqdim etdi

    Dunyo | 16 iyul, 19:57
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.