Ushbu retseptning eng mazali qismi — guruch. Unga tovuq yog‘i singadi va yumshoq, xushbo‘y hid taratib pishadi. Yodda tuting, palovga tovuqning ust qismi qizarib pishgani solinadi.
Kerakli masalliqlar:
- piyoz — 1 dona
- sabzi — 1 dona
- o‘simlik yog‘i — ta’bga ko‘ra
- tovuq oyoqchalari — 1 kg
- tuz — ta’bga ko‘ra
- guruch — 1 stakan
- zira — 1 qoshiqning uchdan 1 qismi
- suv — 2 stakan
- Piyozni mayda qilib to‘g‘rang. Sabzini ham maydalab oling. Sabzavotlarni kamroq yog‘da qovuring. Ularni taomni pishiradigan idishingizning pastki qismiga qo‘ying.
- Sabzavotlar qovurilgan tovada tovuqni qizarguncha qovuring. Unga tuz soling.
- Idishidagi sabzavotlarning ustiga guruch soling. Uni teng ravishda taqsimlang va ustiga tuz, zira qo‘shing.
- Tovuqni guruchning ustiga qo‘ying. Qaynoq suv solib pechda 180 daraja haroratda taxminan 40 daqiqa davomida pishiring. Palov tayyor.
Mavzuga doir:
Izoh (0)