Sabzavotli qayiqchadagi qo‘ziqorin, piyoz va tovuq go‘shti muskat yong‘og‘i va qaymoq bilan ajoyib ta’m hosil qiladi.
Kerakli mahsulotlar:
- qovoqcha yoki sukini — 2-3 ta;
- piyoz — 2 ta;
- shampinon qo‘ziqorini — 250 g;
- tovuq filesi — 200 g;
- kartoshka kraxmali — 1 choy qoshiq;
- o‘simlik moyi — 1-2 osh qoshiq;
- maydalangan yong‘oq — ¹⁄₃ choy qoshiq;
- 10 foizli qaymoq — 200 ml;
- pishloq — 150 g;
- maydalangan murch;
- tuz.
- Qovoqchani ikkiga bo‘lib, qayiqcha hosil bo‘lishi uchun o‘rtasini o‘yib oling.
- Tuz sepib, 10-15 daqiqaga qoldiring.
- Piyozni to‘rt bo‘lakka bo‘lib, mayda qilib to‘g‘rang
- Qo‘ziqorin va tovuq go‘shtini ham mayda to‘g‘rab, kraxmal qo‘shing.
- Qovoqchani quritib, yog‘ surting. 200 daraja qizigan pechga o‘yilgan tomonini tepaga qaratib, 15-20 daqiqa pishiring.
- Ungacha qizigan yog‘da piyoz va qo‘ziqorinni qovuring. Keyin unga tovuq go‘shtini qo‘shib, qoviring.
- So‘ngra tuz,murch va maydalangan yong‘oq soling.
- Qaymoq quyib, qaynating. Ichidagi mahsulotlar pishguncha biroz dimlang.
- Pechdan qovoqchalarni olib, ichiga nachinkani soling va ustiga pishloqni qirg‘ichdan chiqarib seping.
- Pishloq erishi uchun qovoqchalarni yana 10 daqiqaga pechga qo‘ying.
Izoh (0)