Kechki ovqat uchun qanday taom tayyorlashni o‘ylayotgan bekajonlar uchun quyidagi retsept manzur kelishi shubhasiz.
Kerakli mahsulotlar:
- shakar – 1-2 osh qoshiq;
- soya sousi – 6 osh qoshiq;
- laym sharbati – 3 osh qoshiq;
- chili kukuni – 1 choy qoshiq;
- sarimsoq – 6-8 bo‘lak;
- yong‘oq moyi – 4 osh qoshiq;
- steyk uchun mo‘ljallangan mol go‘shti – 300-400 gramm;
- muzlatilgan loviya – 250 gramm;
- qizil yoki sariq bulg‘or qalampiri – 1-2 dona;
- makkajo‘xori kraxmali – 2 choy qoshiq;
- ko‘k piyoz, tuz va ziravorlar.
- Shakar, soya sousi, laym sharbati, chili va maydalangan sarimsoq aralashtiriladi.
- Aralashmani ko‘pirtirish davomida 3 qoshiq yog‘ oz-ozdan quyiladi.
- Mol go‘shti somoncha shaklida to‘g‘rab olinadi.
- Soyali aralashmada mol go‘shti 15-20 daqiqa davomida marinadlanadi.
- Tovaga yog‘ quyib, o‘rtacha olovda qizdiriladi.
- Go‘sht qizargunga qadar 2 daqiqa davomida qovuriladi. So‘ngra alohida idishga olinadi.
- Somoncha shaklida to‘g‘ralgan yashil loviya va bulg‘or qalampiri solinadi, ta’bga ko‘ra piyoz ham qo‘shish mumkin. 3-5 daqiqa davomida qovuriladi.
- Idishda qoldirilgan soyali aralashmaga kraxmal qo‘shib, yaxshilab aralashtiriladi.
- So‘ngra tovadagi mahsulotlarga qo‘shib, quyuqlashgunga qadar pishiriladi.
- Ustidan pishirib olingan mol go‘shti qo‘shiladi va 30 soniyaga qoldiriladi. Tayyor bo‘lgan taomni ko‘kpiyoz bilan bezatib, dasturxonga tortiladi.
Izoh (0)