Mazali va noodatiy, shu bilan birga to‘yimli taom bilan dasturxoningizni bezang.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Guruch – 2 stakanAnor sharbati – 1 stakan
- Sabzi – 500 gr
- O‘simlik yog‘i
- Bulyon – 1 litr
- Piyoz — 2 dona
- Selder
- Go‘sht
- Sarimsoq piyoz
- Petrushka
- Tovuq yoki mol go‘shti
- Anor donachalari – 1 stakan
- Xandon pista – 100 gr
- Ziravorlar, anor sharbatini go‘shtga qo‘shib aralashtiring va ertalabgacha muzlatkichda qoldiring;
- Guruch qaynating.;
- O‘simlik yog‘i solingan tovada piyoz va selderni qovurib oling, sarimsoq piyoz qo‘shib aralashtiring;
- Go‘shtni qovurib oling va sabzavotlarni qo‘shing;
- Bulyonni qo‘shing va qaynating;
- Qaynaganidan keyin qopqog‘ini yopib qizigan pech ichiga 1 soatga qo‘ying;
- Guruchga qovurilgan sabzini qo‘shing, petrushka, anor donachalarini soling;
- Xandon pista qo‘shing va dasturxonga torting.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)