O‘ziga xos ko‘rinishi bilan ishtahani ochib yuboruvchi “xolodes” taomi bayram dasturxoni uchun ajoyib tanlovdir.
Kerakli mahsulotlar:
- Jelatin kukuni − 5 choy qoshiq;
- Tovuq go‘shti bulyoni − 400 mg;
- Tuxum − 10 dona;
- Dudlangan go‘sht − 300 gramm;
- Qizil bulg‘ori qalampiri − 1/2 dona;
- Makkajo‘xori donachalari − 5 osh qoshiq.
- Petrushka, tuz va ziravorlar.
- Jelatin 150 ml bulyonda 20-30 daqiqa davomida ivitib olinadi.
- Tuxumlarning bir tomoni teshilib, ichidan oq va sarig‘i chiqarib olinadi. Tuxum qobiqlari yaxshilab yuviladi.
- Dudlangan go‘sht va bulg‘ori qalampiri to‘rtburchak shaklda to‘g‘raladi. Petrushka yaproqlari ajratib olinadi.
- Har bir tuxum qobig‘iga petrushka, dudlangan go‘sht, bulg‘ori qalampiri va makkajo‘xori donachalari joylashtiriladi. Tuxumlar ichi zich bo‘lib ketmasligi kerak.
- Ivitilgan jelatin pechda biroz isitilib, ortib qolgan bulyon bilan aralashtiriladi. So‘ngra tuxum qobig‘i ichiga quyiladi. 3-4 soatga muzlatkichga qo‘yiladi.
- Tayyor bo‘lgan “xolodes”lar tuxum po‘stidan ehtiyotkorlik bilan chiqarib olinadi va dasturxonga tortiladi.
Izoh (0)