Qiyma va pishloq uyg‘unligida takrorlanmas ta’mga ega taom retsepti bilan tanishing!
Kerakli mahsulotlar:
- Qiyma − 500 gr;
- Tuxum − 1 dona;
- Oq non − 2 bo‘lak;
- Pishloq − 200 gr;
- Un − 2 osh qoshiq;
- Tomat pastasi − 1 osh qoshiq;
- Piyoz − 1 bosh;
- Ko‘kat va ziravorlar.
- Non suvga yoki sutga ivitiladi, so‘ng siqib olinadi. Qiyma, non, qirg‘ichdan o‘tkazilgan piyoz, tuxum, tuz va ziravorlar aralashtiriladi;
- Pishloq 1x1 o‘lchamda kubikcha shaklida bo‘laklanadi. Qiymali aralashmadan dumaloq sharchalar hosil qilinadi, kaftga bosib o‘rtasiga pishloq bo‘lagi joylashtiriladi va yana dumaloq sharcha shakliga keltiriladi.
- Hosil bo‘lgan teftellarni 15-20 daqiqaga 200 darajada pechga qo‘yiladi;
- Sous uchun maydalangan piyoz qovuriladi va tomat pastasi, un, tuz va ziravorlar solinadi. 3 daqiqa davomida dimlanib, so‘ng ko‘katlar qo‘shiladi.
- Teftellar sous bilan birga dasturxonga tortiladi.
Izoh (0)