Ozarbayjoncha taom — yalpizli kofte bozbash pishirib ko‘ring
Kuz kelishiga sanoqli kunlar qoldi. Ushbu faslda vitamin yetishmovchiligi ko‘p uchragani sabab taomnomada foydali, vitaminlarga boy va to‘yimli taomlar bo‘lishi ayni muddao.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Suyakli mol yoki qo‘y go‘shti — 500 gr
- Guruch — 100 gr
- No‘xat — 300 gr
- Tog‘olcha (usiz ham pishirish mumkin) —100 gr
- Kartoshka — 3 dona
- Piyoz — 3 dona
- Za’faron (usiz ham pishirish mumkin)
- Yalpiz ta’bga ko‘ra
- Murch, tuz ta’bga ko‘ra
- Bir kun avval no‘xatni ivitib qo‘ying.
- Go‘shtni suyakdan ajrating, suyaklarni qaynatib bulyon tayyorlang.
- Tayyor bulyonga no‘xat qo‘shing, past olovda qaynasin, tuz seping.
- Go‘shtni qiymalagichdan chiqaring, maydalangan piyoz, guruch, tuz va murch qo‘shib aralashtiring, sharchalar yasang.
- Sharchalarni bulyonga soling.
- Kartoshka va piyozni ham soling.
- Pishganidan keyin yuqoridagi boshqa mahsulotlar — tog‘olcha, za’faron, yalpiz solib aralashtiring va olovni o‘chirib qozon ustini yopib qo‘ying.
- Taomni suzma bilan qo‘shib yeyish tavsiya qilinadi.
Izoh
Kirish
Asosiy yangiliklar