Ushbu taom palov hamda lavashni xush ko‘radiganlar uchun ayni muddao!
Kerakli mahsulotlar:
- Guruch – 3 stakan;
- Sariyog‘ – 200 gr;
- Qo‘y go‘shti – 1 kg;
- Piyoz – 400 gr;
- Quritilgan zaytun – 150 gr;
- Turshak – 100 gr;
- Mayiz – 100 gr;
- Za’faron – bir chimdim;
- Tuz – ta’bga ko‘ra;
- Suv – 5 litr;
- O‘simlik yog‘i – ta’bga ko‘ra;
- Bodom – 50 gr;
- Lavash xamiri – 4 dona.
- Bir litr suvga bir osh qoshiq tuz solinib, guruch 2–3 daqiqa davomida ivitiladi;
- Go‘sht o‘rtacha bo‘laklarga bo‘linib, o‘simlik yog‘ida qovuriladi;
- Piyoz alohida qovuriladi;
- Go‘sht, piyoz, mayiz, bodom va turshak aralashtiriladi. 5 daqiqaga qo‘yiladi;
- Yarim stakan qaynagan suvga bir chimdim za’faron solinadi. 20 daqiqaga dimlanib, so‘ng suzib olinadi;
- Sariyog‘ eritib olinadi;
- Ivitilgan guruch yaxshilab yuvilib, tuzlangan suvda yarim pishgunga qadar qaynatiladi. Guruch suzib olinadi va idishdagi suv bo‘shatiladi. Unga guruch, eritilgan sariyog‘ hamda za’faron qo‘shiladi va aralashtiriladi;
- Pech 180 darajada oldindan qizdiriladi;
- Hajmi 2,5 litrli idishning ichi eritilgan sariyog‘ yordamida yog‘lanadi;
- Lavash xamirining bir qismi idishdan chiqib turgan holda joylashtiriladi va uning chet qismlariga eritilgan sariyog‘ surib chiqiladi.
- Xamir ustiga avval guruch, go‘shtli massalar ketma-ketlikda joylashtiriladi va yana oxirida guruchli qatlam yoyiladi;
- Lavashning qoldirilgan chet qismi bilan guruch yuzasi yopiladi va ustki qismiga sariyog‘ surtiladi.
- 1 soat davomida pechda pishiriladi;
- Tayyor bo‘lgan taom pichoq bilan bo‘laklanib, idishlarda tortiladi.
Izoh (0)