Bolqon davlatlari taomi sifatida ma’lum bo‘lgan — gedlibje tez va oson tayyorlanadi.
Buning uchun quyidagi mahsulotlardan foydalanamiz:
- Tovuq go‘shti
- O‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq
- Smetana — 4 osh qoshiq
- Sarimsoq piyoz
- Piyoz 1-2 dona
- Suv yoki tovuq sho‘rvasi — 200 ml
- Un — 0,5 osh qoshiq
- Quritilgan rayhon — 1 choy qoshiq
- Tuz, murch, ko‘katlar
- O‘simlik yog‘i solingan tovaga, bo‘laklangan tovuqni solib, har ikki tomoni qizargunicha qovurib oling.
- Mayda to‘g‘ralgan piyoz va sarimsoq qo‘shib aralashtiring.
- Suv yoki tovuq sho‘rvasiga smetana va un qo‘shib aralashtiring, quyqa bo‘lmasligi kerak.
- Sousni tovaga soling va qaynab chiqishini kuting.
- Tuz, murch, rayhon qo‘shing.
- Qopqog‘ini yopib, 20 daqiqa dimlab pishiring.
- Tayyor bo‘lgan taomni ko‘katlar bilan bezang.
- Guruch yoki grechkani garnir sifatida tovuqli taomga qo‘shib dasturxonga tortish tavsiya qilinadi.
Mavzuga doir:
- Jaziramada kechki ovqat uchun “okroshka” tayyorlang
- Nonushtaga shokoladli sirnik tayyorlang
- Tez tayyor bo‘ladigan pitssa pishiramiz
- Foydali va mazali grekcha salat tayyorlaymiz
- Uy sharoitida moxito ichimligini tayyorlaymiz
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)