Eski fransuz oshxonasiga mansub mazkur taomni go‘sht va boshqa sabzavotlar qo‘shib tayyorlasa ham bo‘ladi.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Tuxum — 2 dona
- Sut — 250 ml
- Un — 140 gr
- Kolbasa — 100 gr
- Pishloq — 40 gr
- Sariyog‘ — 30 gr
- Ko‘k piyoz, tuz
- Idishga tuxum chaqing va sut qo‘shib aralashtiring.
- Un, tuz qo‘shib aralashtirishda davom eting.
- To‘g‘ralgan ko‘k piyozni ham qo‘shing.
- Kolbasani yupqa, yarim dumaloq shaklda to‘g‘rang va 10 gr sariyog‘ solingan tovada qovurib oling.
- Tovadan kolbasani oling va qolgan sariyog‘ hamda quymoq xamirini soling.
- Tovani 180 daraja qizigan pechga 15 daqiqaga qo‘ying.
- Pechdan olgach, qovurilgan kolbasani terib chiqing.
- Ustiga qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq solib, yana 5 daqiqaga pechga qo‘ying.
- Nonushta tayyor, uni qizdirilgan non bo‘laklari va sabzavotlardan tayyorlangan yengil salat bilan qo‘shib iste’mol qilish tavsiya qilinadi.
Mavzuga doir:
- Jaziramada kechki ovqat uchun “okroshka” tayyorlang
- Nonushtaga shokoladli sirnik tayyorlang
- Tez tayyor bo‘ladigan pitssa pishiramiz
- Foydali va mazali grekcha salat tayyorlaymiz
- Uy sharoitida moxito ichimligini tayyorlaymiz
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)