Vengriyada sevib iste’mol qilinadigan taomni siz o‘z uyingizda bor mahsulotlardan tayyorlashingiz mumkin. Uning xushbo‘y ifori dimog‘ingizda, ta’mi esa og‘zingizda qolishi aniq.
Kerakli mahsulotlar:
- Bulg‘or qalampiri — 2 dona
- Pomidor — 2 dona
- Piyoz — 1 dona
- Sarimsoq piyoz
- Smetana — 200 gr
- Un — 1 osh qoshiq
- Petrushka
- O‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq
- Tuz, murch ta’bga ko‘ra
- Mayda to‘g‘ralgan piyozni o‘simlik yog‘i solingan tovaga solib qovuring.
- To‘g‘ralgan bulg‘or qalampirini ham piyozga solib aralashtiring, ustidan 50 ml suv solib 5-7 daqiqa pishiring.
- Tovaga “kubik” shaklida to‘g‘ralgan qovoqchani soling, tuz va murch seping.
- Pomidor qo‘shing va aralashtiring.
- Smetanaga suv va un qo‘shib aralashtiring va tovaga soling.
- Barcha mahsulotlar ustidan ko‘kat va sarimsoqni mayda to‘g‘rab soling.
Mavzuga doir:
- Jaziramada kechki ovqat uchun “okroshka” tayyorlang
- Nonushtaga shokoladli sirnik tayyorlang
- Tez tayyor bo‘ladigan pitssa pishiramiz
- Foydali va mazali grekcha salat tayyorlaymiz
- Uy sharoitida moxito ichimligini tayyorlaymiz
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)