Ushbu taomni tayyorlash uchun ko‘p vaqt kerak emas.
Kerakli mahsulotlar:
- pomidor — 1 dona;
- petrushka;
- smetana — 2 osh qoshiq;
- sarimsoqpiyoz — 2 dona;
- ta’bga ko‘ra ketchup;
- ta’bga ko‘ra mayonez;
- lavash xamiri — 4 dona;
- tovuq filesi — 200 gr;
- karom — 100 gr;
- bodring — 2 dona;
- bulg‘ori qalampiri — 1 dona;
- ta’bga ko‘ra tuz;
- sirka — yarim choy qoshiq;
- ta’bga ko‘ra o‘simlik yog‘i;
- sabzi — 100 gr;
- ta’bga ko‘ra ko‘katlar;
- piyoz — 1 dona;
- ta’bga ko‘ra shakar;
- ta’bga ko‘ra ziravorlar.
- Birinchi bo‘lib sous tayyorlab oling. Buning uchun smetana, petrushka, sarimsoqpiyoz, tuz, murch qo‘shing.
- Tovuq filesini qaynatib oling, o‘simlik yog‘i va sarimsoqpiyoz bilan qo‘shib qovurib oling.
- Piyozni maydalang, tuz, shakar va sirka qo‘shib aralashtiring.
- Sabzavotlarni to‘g‘rang.Xamirni oching, ustiga sous va sabzavotlarni soling.
- Tovuq filesini ham soling.
- Ehtiyotkorlik bilan xamirni o‘rang va o‘simlik yog‘ida nomiga qovurib oling.
- Ta’bga qarab mayonez, ketchup qo‘shishingiz mumkin.
Mavzuga doir:
- Jaziramada kechki ovqat uchun “okroshka” tayyorlang
- Nonushtaga shokoladli sirnik tayyorlang
- Tez tayyor bo‘ladigan pitssa pishiramiz
- Foydali va mazali grekcha salat tayyorlaymiz
- Uy sharoitida moxito ichimligini tayyorlaymiz
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)