Lag‘monni xitoycha uslubda pishiramiz. Tovuq o‘rniga mol go‘shtidan ham foydalanish mumkin.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Lag‘mon xamiri — 120-150 gr
- O‘simlik yog‘i ta’bga ko‘ra
- Tovuq filesi — 250-300 gr
- Sarimsoq piyoz — 2 dona
- Zanjabil (imbir)
- Sabzi — 1 dona
- Ko‘k piyoz ta’bga ko‘ra
- Suv — 180 ml
- Soya sousi — 60 ml
- Jo‘xori kraxmali
- Lag‘monni pishirib oling, yog‘ qo‘shib aralashtiring.
- Tovuq filesini to‘g‘rang, zanjabil va sarimsoq qo‘shing.
- Piyozni maydalang, sabzini qirg‘ichdan chiqaring.
- Tovuq filesini qovuring va idishga soling.
- Sarimsoq va zanjabilni ham qovuring, suv, kraxmal va soya qo‘shing.
- Sabzi va piyozni qo‘shib aralashtiring.
- Tovaga lag‘mon va tovuqni qo‘shing.
Mavzuga doir:
- Jaziramada kechki ovqat uchun “okroshka” tayyorlang
- Nonushtaga shokoladli sirnik tayyorlang
- Tez tayyor bo‘ladigan pitssa pishiramiz
- Foydali va mazali grekcha salat tayyorlaymiz
- Uy sharoitida moxito ichimligini tayyorlaymiz
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)