Xamiri qumoq, asal va yong‘oq yanada totli ta’m bag‘ishlaydigan pahlava shirinligini do‘konlardan xarid qilishning keragi yo‘q. Uni uyda tayyorlab, oila a’zolarni mamnun etamiz.
Kerakli mahsulotlar:
- sariyog‘ – 180 gramm;
- un – 480 gramm;
- vanil – 2 choy qoshiq;
- qabartma (razrixlitel) – 1 qadoq;
- tuxum sarig‘i – 3 dona;
- smetana – 250 ml;
- yong‘oq – 300 gramm;
- tuxum oqi – 4 dona;
- shakar – 300 gramm;
- tuxum sarig‘i – 1 dona;
- yong‘oq – 80 gramm;
- sariyog‘ – 50 gramm;
- asal – 5 osh qoshiq.
- Sariyog‘ un ustiga qirg‘ichdan o‘tkaziladi va yaxshilab aralashtiriladi.
- Ustidan vanil, qabartma va smetana solib, yumshoq xamir qoriladi.
- Xamir teng ikkiga bo‘linadi. Birinchi qismi yana ikkiga, ikkinchi qismi esa uch bo‘lakka bo‘linadi.
- Bo‘laklar ustidan folga yopilib, 30-40 daqiqaga muzlatkichga qo‘yiladi.
- Yong‘oq blendr yordamida maydalanib, tuxum oqi va shakar bilan aralashtiriladi.
- Pech 180 darajada qizdiriladi.
- Xamirlarning barchasi to‘g‘ri to‘rtburchak shaklida yoyilib, ustma-ust qo‘yiladi. Orasiga nachinka surilib, ikkita qalin xamir eng ostki va ustki qismga joylashtiriladi.
- Xamir cheti bir xilda bo‘lishi uchun kesib olinadi va ustiga tuxum sarig‘i surtiladi. Yuzasi pichoq bilan bir xilda romb shaklida kesiladi.
- Har bir kesilgan romb o‘rtasiga butun yong‘oqning yarmi qo‘yib chiqiladi. 40-50 daqiqa davomida yuzasi qizargunga qadar pechda pishirib olinadi.
- Sariyog‘ eritilib, asal bilan aralashtiriladi. Pahlavaga aralashma surilib, yana 5 daqiqaga pechga qo‘yiladi.
- Tayyor bo‘lgach, bo‘laklarga bo‘linib, dasturxonga tortiladi.
Izoh (0)