Mazali xachapurini tayyorlash uchun ko‘p vaqt sarflashning keragi yo‘q. Faqat masalliqlarni aralashtirib, qovurib olish kifoya.
Kerakli mahsulotlar:
- tuxum – 2 dona;
- sut – 400 ml;
- un – 330 gramm;
- qattiq pishloq – 100 gramm;
- suluguni pishlog‘i – 100 gramm;
- ko‘k piyoz, o‘simlik yog‘i, tuz.
- Tuxum va sut yaxshilab aralashtiriladi. Ustidan un solinib, aralashtirishda davom etiladi.
- Qattiq pishloq qirg‘ichdan o‘tkaziladi. Ko‘k piyoz mayda to‘g‘raladi.
- Xamirga pishloq va piyoz qo‘shilib, yana aralashtiriladi. Yumshoq xamir tayyor bo‘lgach, kichik zuvalachalarga bo‘linib, yoyib chiqiladi.
- Yog‘ o‘rtacha olovda qizdirilib, xachapurilar ikki tomoni qizarguncha qovuriladi.
Mavzuga doir:
Izoh (0)