Bolalikdan sevib iste’mol qilinadigan yumshoqqina pryaniklar barchaning yodida qolgan bo‘lsa kerak. Garchi bugunda shirinliklarning turfa xili tayyorlansa-da, pryanikning mazasi bilan teng kela olmaydi.
Kerakli mahsulotlar:
- kefir – 500 ml;
- ichimlik sodasi – 1 choy qoshiq;
- vanilin – 1 chimdim;
- tuxum – 1 dona;
- shakar – 170 gramm;
- o‘simlik moyi – 70 ml;
- un – 900 gramm;
- shakar – 200 gramm;
- suv – 120 ml;
- tuz.
- Kefir soda va tuz bilan aralashtiriladi. So‘ngra vanilin, tuxum va shakar qo‘shiladi.
- Massaga o‘simlik moyi va un qo‘shilib, yumshoq xamir qoriladi.
- Xamir folga bilan o‘ralib, 30-40 daqiqa tindiriladi.
- Pech 180 darajada qizdiriladi.
- Xamir 1 santimetr qalinlikda yoyib chiqiladi va u pryanik shaklida kesib olinadi.
- Pishirish varag‘iga pryaniklar terilib, 12-15 daqiqa davomida pishiriladi.
- So‘ngra tayyor bo‘lgan shirinliklar sovutishga qo‘yiladi.
- Alohida idishda suv va shakar qaynatib, sirop tayyorlanadi.
- Sirop oqargunga qadar aralashtiriladi va pryaniklar ustidan quyiladi.
Izoh (0)