Vitaminlarga boy mazkur sho‘rva iftorlik dasturxoni uchun ajoyib tanlov.
Kerakli mahsulotlar:
- go‘shtli bulyon — 2500 gramm;
- kartoshka — 4 dona;
- karam — 200 gramm;
- tuzlangan bodring — 3 dona;
- bulg‘or qalampiri — 1/2 dona;
- piyoz — 1 dona;
- pomidor — 1 dona;
- sabzi — 1 dona;
- o‘simlik yog‘i — 30 gramm;
- tuzlangan bodring suvi — 100 gramm;
- dafna yaprog‘i — 2 dona;
- arpa yormasi — 100 gramm;
- tuz va ziravor, ko‘katlar.
Arpa yormasi qaynab turgan go‘shtli bulyonga solinadi. 5 daqiqadan so‘ng to‘g‘ralgan karam va kartoshka solinadi. O‘rtacha olovda 15—20 daqiqa pishirib olinadi.
Mayda to‘g‘ralgan sabzi, piyoz, bulg‘ori qalampiri va bodirng yog‘da 5—7 daqiqa qovurib olinadi.
So‘ngra aralashma bulyonga solinadi. Barcha masalliq me’yorida pishgunga qadar qaynatiladi.
So‘ngra ko‘katlar bilan bezatilib, dasturxonga tortiladi.
Yoqimli ishtaha!
Izoh (0)