Ta’bga qarab boshqa mahsulotlar, masalan, shokolad qo‘shsangiz ham bo‘ladi.
Kerakli mahsulotlar:
- sariyog‘ — 30 g;
- pechenye (uvalanadigan);
- krem-pishloq — 400 g;
- tabiiy yogurt — 200 g;
- vanilin ekstrakti — 1 osh qoshiq;
- shakar — 150 g;
- tuxum — 2 dona;
- limon — 1 dona;
- un — 20 g.
- Eritilgan pechenyeni maydalangan sariyog‘ga qo‘shib aralashtiring.
- Keks pishirishga mo‘ljallangan maxsus metall idishlarga qog‘oz formalarni solib chiqing (taxminan, 12 ta kerak bo‘ladi).
- Pechenyeni idishlarga soling, stakanning orqa tomoni bilan tekislab chiqing.
- Yogurtga krem pishloq va vanilin hamda shakar solib mikser bilan aralashtiring.
- Tuxum qo‘shib aralashtirishda davom eting.
- Un qo‘shib yana aralashtiring.
- Pishloqli aralashmani pechenyeli asos ustiga quying.
- 150 daraja qizigan pechda 15 daqiqa davomida pishirib oling.
- Pishganidan keyin olovni o‘chirib, 3 daqiqaga pech eshiklarini ochib qo‘ying.
- Xona haroratida sovitib oling.
- 7-8 soatga muzlatkichga qo‘ying.
Saharlik uchun retseptlar:
Izoh (0)