Ushbu salat bayram dasturxonining ko‘rki bo‘lishi shubhasiz.
Kerakli mahsulotlar:
- Kartoshka − 3 dona;
- Sabzi − 1-2 dona;
- Tuxum − 4 dona;
- Pishloq − 120 gramm;
- Dudlangan tovuq oyoqlari − 2 dona;
- Bulg‘ori qalampiri − 1 dona;
- Ko‘kat, mayonez, zaytun.
- Kartoshka, sabzi va tuxum qaynatib olinadi;
- Kartoshka, pishloq va tuxum qirg‘ichdan o‘tkaziladi. Tovuq va bulg‘ori qalampiri mayda to‘g‘raladi. Sabzidan 12 ta aylana va soat millari kesib olinadi;
- Salat uchun maxsus idishga avval kartoshka solinadi. Ustidan bulg‘ori qalampiri va mayda to‘g‘ralgan ko‘kat bilan tovuq joylashtiriladi. Ustidan tuxum solinadi. Shuningdek, har bir qatlamdan so‘ng mayonez suriladi;
- Salat yuzasiga qirg‘ichdan o‘tkazilgan pishloq sepiladi va sabzi doirachalari joylashtirib chiqiladi;
- Salat markaziga esa soat millari va ustidan zatun donasi qo‘yiladi. Doirachalar ustiga mayonez yordamida raqamlar yoziladi;
- Tayyor bo‘lgan “Yangi yil soati” ko‘katlar bilan bezatilib, 1-2 soatga muzlatkichga qo‘yiladi.
Izoh (0)