“Sovg‘a” salati o‘zida tovuq, kartoshka, pishloq, piyoz hamda tuxumning ajoyib uyg‘unlashgan ta’mini mujassam etadi.
Kerakli mahsulotlar:
- Tovuq soni − 2 dona;
- Kartoshka − 3 dona;
- Tuxum − 4 dona;
- Piyoz − 1 dona;
- Bodring − 1 dona;
- Pishloq − 150-200 gramm;
- Ko‘kat va mayonez.
- Tovuq go‘shti, kartoshka va tuxum qaynatib olinadi;
- Piyoz mayda to‘g‘raladi. Tovuq go‘shti biroz kattaroq bo‘laklarga bo‘linadi. Pishloq, kartoshka va tuxum oqi va sarig‘i alohida qirg‘ichdan o‘tkaziladi;
- Maxsus idishga tovuq, piyoz, kartoshka, tuxum sarig‘i va pishloq qatlam qilib joylashtiriladi. Shuningdek, piyozdan tashqari har bir qatlam yuzasiga mayonez suriladi. Eng ustki qatlamga esa tuxumning oqi sepiladi;
- Mahsulotlarni qatlam qilib joylashtirayotganda ularni to‘rtburchak shaklda bo‘lishiga e’tibor berish lozim;
- Tayyor bo‘lgan salat 1-2 soat davomida muzlatkichda qoldiriladi;
- Bodring juda yupqa shaklda kesib olinadi. Buning uchun qirg‘ich yoki sabzavot tozalovchi vositadan foydalanish mumkin. So‘ngra bodring lentalari to‘rtburchak shakldagi salat ustiga qo‘yiladi va ko‘katlar bilan bezak beriladi.
Izoh (0)