Ushbu shirinlik nafaqat oddiy kun uchun, balki bayram dasturxoni uchun ham ayni muddao.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Un — 150 gr
- Sariyog‘ — 100 gr
- Tuxum — 3-4 dona
- Suv — 250 ml
- Shakar — 0,5 qoshiq
- Tuz — bir chimdim
- Quyiltirilgan sut (sgushennoye) — 250 gr
- Suv va sariyog‘ solingan idishni o‘rtacha olovga qo‘ying,
- Shakar va tuz qo‘shing, sariyog‘ eriganidan keyin olovdan oling,
- Un qo‘shing va yaxshilab aralashtiring.
- Past olovga qo‘ying va aralashtirishda davom eting.
- Olovni o‘chiring va tuxum qo‘shib aralashtiring, shu tarzda yana ikkita tuxum qo‘shing.
- To‘rtinchi tuxumni boshqa bir idishga chaqib, sanchqi bilan aralashtiring hamda oz-ozdan aralashmaga qo‘shing.
- Patnisga qandolat qog‘ozi soling va aralashmani krem siqib chiqaradigan maxsus qandolat qopchasiga soling.
- Diametrini 1,5 sm qalinlikda, orasidan 3 sm joy qoldirib quyib chiqing,
- 180 daraja qizigan pechda, 20 daqiqa davomida pishirib oling.
- Keyin 160 daraja olovda yana 10 daqiqa pishiring.
- Krem tayyorlash uchun 300 gramm sariyog‘ga quyiltirilgan sut qo‘shib, mikserda aralashtiring.
- Pishgan ekler ustiga krem surtib, boshqa bir ekler bilan yoping va qolgan krem bilan bezating.
- Ustini shokolad va mevalar bilan bezatish mumkin.
Mavzuga doir:
Izoh (0)