Ushbu serb taomidagi qiymani yangi sarimsoq, qalampir va ozgina osh sodasi xushxo‘r qiladi. Noodatiy tarkibiy qism go‘shtni yumshatadi, kaboblarni sersuv va mazali qiladi.
Kerakli mahsulotlar:
- sarimsoq — 4 bo‘lak;
- petrushka — ½ bog‘;
- mol go‘shtidan qiyma — 1 kg;
- tuz —1 choy qoshiq;
- paprika (maydalangan qizil qalampir) —1 choy qoshiq;
- maydalangan qora murch — 1 choy qoshiq;
- osh soda —1 choy qoshiq;
- suv — 50 ml;
- zaytun moyi — 1 osh qoshiq.
- Sarimsoqni tozalab, qirg‘ichdan o‘tkazing. Petrushkani ham maydalang.
- Qiymaga sarimsoq, petrushka, tuz va ziravorlar qo‘shib, yaxshilab aralashtiring.
- Sovuq suvga osh sodasi solib, aralashmani qiymaga quying. 5 daqiqa davomida yaxshilab aralashtiring.
- Qiymadan kabobchalar yasang. Tovada zaytun moyini qizdiring.
- Chevapchichini har ikki tomoni qizarguncha 3-4 daqiqa davomida qovuring.
Mavzuga doir:
- Pechda pishirilgan pomidordan tayyorlanadigan oddiy va mazali sho‘rva retsepti
- Pechda pishiriladigan kartoshkali babka retsepti
- Mol go‘shti, loviya va bulg‘or qalampiridan xushta’m taom tayyorlaymiz
- Ayron qo‘shib tayyorlanadigan okroshka retsepti
- Besh daqiqa sarflab uy sharoitida tabiiy muzqaymoq — sorbet tayyorlab ko‘ring
Izoh (0)