Bu Belarus oshxonasining mashhur milliy taomidir. Kartoshka va tovuq go‘shtidan tayyorlangan mazkur mazali taom har qanday insonning ishtahasini ochib yuborishi aniq.

Foto: Lifehacker

Kerakli mahsulotlar:

  • kartoshka – 5 dona;
  • piyoz –  2 dona;
  • tovuq filesi – 200 gramm;
  • o‘simlik yog‘i – 2 osh qoshiq;
  • un – 2 osh qoshiq;
  • smetana – 2 osh qoshiq;
  • sariyog‘ –  1 osh qoshiq;
  • tuz va ziravorlar.

Tayyorlanish jarayoni:

  1. Kartoshka va piyozning yarmi qirg‘ichdan o‘tkaziladi va suvi siqib olinadi.
  2. Qolgan piyoz mayda to‘g‘raladi. Tovuq filesi esa mayda bo‘laklarga bo‘linadi.
  3. Tovada yog‘ qizdirilib, piyoz va tovuq qovuriladi va tuz, ziravorlar qo‘shiladi.
  4. Qovurilgan tovuq go‘shti piyoz va kartoshkali aralashmaga qo‘shiladi. Un, smetana va tuz bilan aralashtiriladi.
  5. Maxsus qolipga sariyog‘ suriladi va un sepiladi. Ustidan kartoshkali aralashma solinadi va yuzasi tekislanadi.
  6. 200 daraja pechda taxminan 40-45 daqiqa davomida pishiriladi.

Yoqimli ishtaha!