Qovurilgan go‘sht, sabzavotli salat, omlet va lapshali muzdek sho‘rvani ta’tib ko‘rgan insonga ushbu taom boshqacha tuyilishi tabiiy. Ammo kuksi yozning issiq kunlarida eng sevimli taom sifatida iste’mol qilinadi.
Kerakli mahsulotlar:
- mol go‘shti filesi – 800 gramm;
- soya sousi – 6 osh qoshiq;
- shakar – 2-3 osh qoshiq;
- karam – 700 gramm;
- piyoz – 2 ta;
- sarimsoq – 5-6 bo‘lak;
- bodring – 800 gramm;
- o‘simlik yog‘i – 9 osh qoshiq;
- garmdori kukuni – 1 choy qoshiq;
- tuxum – 5 dona;
- pomidor – 3-4 dona;
- suv – 1 dona;
- sirka essensiyasi – 1 choy qoshiq;
- spagetti – 500 gramm;
- kinza – bir bog‘
- tuz va ziravorlar.
- Mol go‘shti somoncha shaklida to‘g‘ralib, soya sousi va shakar bilan aralashtiriladi. 30-40 daqiqaga muzlatkichga qo‘yiladi.
- Karam ham somoncha shaklda to‘g‘raladi. Piyoz halqasimon, sarimsoq esa maydalanadi.
- Karamga tuz sepilib, yaxshilab aralashtiriladi. Sharbati chiqishi uchun 15-20 daqiqaga qoldiriladi.
- Bodring ham yarim halqa shaklida to‘g‘ralib, tuz sepiladi va 5-10 daqiqaga qoldiriladi.
- Bodring sharbati siqib olinadi va alohida idishga solinadi.
- Tovaga uch qoshiq o‘simlik yog‘i quyilib, qizdiriladi.
- So‘ngra tova olovdan olinib, ziravor va sarimsoq solinadi.
- Bodring ustiga issiq ziravor yog‘i bilan quyiladi va 1 osh qoshiq soya sousi va 2 choy qoshiq shakar qo‘shib, aralashtiriladi.
- Tuxumga 1 osh qoshiq yog‘ va bir chimdim tuz bilan qo‘shiladi. So‘ngra tovada yupqa blinchiklar pishiriladi.
- Tayyor bo‘lgan blinchiklar o‘ralib, somoncha shaklida to‘g‘raladi.
- Pomidorning yarmi to‘rtburchak shaklda to‘g‘raladi. Karamning sharbati siqib olinadi.
- Tovada 2-3 osh qoshiq yog‘ qizdirilib, piyoz qovuriladi. Ustidan pomidor solinib, yana 2-3 daqiqa qovuriladi.
- So‘ngra tovaga karam solinib, 1 choy qoshiq tuz va shakar qo‘shiladi. Karam yaxshilab qovurilgach, alohida idishga sovitishga qo‘yiladi.
- Tovaga sarimsoqning qolgan qismi solinadi, ustidan mol go‘shti qo‘shib qovuriladi. So‘ngra piyoz, soya sousi, tuz va ziravorlar qo‘shib, 5-6 daqiqa qovuriladi.
- Pomidorlarning qolgani qirg‘ichdan o‘tkazilib, ustiga 1 choy qoshiq tuz, shakar, 3 osh qoshiq soya sousi va sirka qo‘shiladi.
- Pomidorli massa yaxshilab aralashtirilib, suv qo‘shiladi va muzlatkichga qo‘yiladi.
- Bulyon nordon-sho‘r ta’mga ega bo‘lishi kerak. Agar mazasi bunday bo‘lmasa, tuz, shakar va souslardan yana qo‘shish tavsiya etiladi.
- Spagetti suvda pishirib olinadi va sovtishga qo‘yiladi.
- Tayyor bo‘lgan spagetti ustidan bodring, karam, omlet va pishirilgan mol go‘shti solinadi. Ustidan sovuq bulyon quyiladi. So‘ngra taomga maydalangan kashnich sepish hamda muz bo‘laklaridan ham qo‘shish mumkin.
Izoh (0)