Xamiri yumshoq go‘shtli rasstegay rus millatining an’anaviy yeguligi hisoblanadi. Ammo u dunyoning turli burchaklarida bekajonlar tomonidan maromiga yetkazib pishiriladi. Shuningdek, iftorlik uchun yoziladigan dasturxonning ham ko‘rki bo‘lishi, shubhasiz.
Kerakli mahsulotlar:
- sut — 100 ml;
- suv — 100 ml;
- xamirturush — 25 gramm;
- shakar — 2 osh qoshiq;
- un — 550 gramm;
- tuz — 1 choy qoshiq;
- sariyog‘ — 75 gramm;
- tuxum — 2 ta;
- o‘simlik yog‘i — 3 osh qoshiq;
- piyoz — 2 ta;
- o‘simlik yog‘i — 1 osh qoshiq;
- qiyma — 500 gramm;
- tuxum — 1 dona;
- tuz va ziravorlar.
- Sut, suv, xamirturush, shakar va 2 osh qoshiq un yaxshilab aralashtiriladi. Sochiq bilan yopilib, iliq joyga 15—20 daqiqaga qo‘yiladi.
- Qolgan un elakdan o‘tkaziladi va tuz bilan aralashtiriladi. Sariyog‘ eritilib, bir xil holga kelguncha tuxum bilan ko‘pirtiriladi.
- Opara, un, tuxumli aralashma va o‘simlik yog‘i aralashtiriladi. Yumshoq xamir qoriladi.
- Xamir katta shar shakliga keltirilib, iliq joyga 1 soatga qo‘yiladi.
- Piyoz tozalanadi, mayda to‘g‘ralib, yumshagunga qadar 2—3 daqiqa o‘simlik yo‘gida qovuriladi.
- Piyoz ustidan qiyma, tuz va ziravorlar ta’bga ko‘ra solinadi. 7—8 daqiqa davomida qovurilib, so‘ngra sovutishga qo‘yiladi.
- Bu vaqtda pech 180 darajada qizdiriladi.
- Xamir 10—12 qismga bo‘linadi. Ular 12—15 santimetr kattalikda yoyiladi.
- Xamir o‘rtasiga nachinkalar qo‘yilib, ikki tomondan xamir cheti birlashtiriladi va xamir markazi biroz ochiq qoldiriladi.
- Tuxum sarig‘i biroz tuz bilan aralashtiriladi va pishirish varag‘iga terilgan rasstegaylar yuzasiga surib chiqiladi. Ta’bga ko‘ra kunjut ham sepish mumkin.
- Go‘shtli rasstegaylar qizdirilgan pechga 20—25 daqiqaga qo‘yiladi. Yuzasi qizargach dasturxonga tortiladi.
Mavzuga doir:
- Qiymasiga mayiz va sarimsoq qo‘shib, pechda pishiriladigan bulg‘or qalampirli do‘lma retsepti
- Iftorlikka barra sabzavot va yumshoq go‘shtdan afrikacha taom — maafe tayyorlab ko‘ring
- Iftorlikka lavash xamiri va ko‘katlardan betakror ta’mga ega kutab yeguligini tayyorlaymiz
- Iftorlik uchun turkcha taom − islim kebab tayyorlaymiz
- Tuzlangan bodring va karam solib, xushta’m sho‘rva tayyorlaymiz
Izoh (0)