Aslida orleanlarning an’anaviy shirinligi hisoblangan benye ponchiklari fransuz mustamlakachilari tomonidan mamlakatga olib kelingan. Ammo asrlar oshsa-da mazkur ponchiklar barchaning sevimli yeguligi sifatida iste’mol qilinadi.
Kerakli mahsulotlar:
- suv − 180 ml;
- xamirturush kukuni − 3 choy qoshiq;
- sariyog‘ − 3 osh qoshiq;
- tuxum − 2 dona;
- sut − 120 ml;
- shakar − 90 gramm;
- un − 500 gramm;
- o‘simlik moyi − 1 litr;
- tuz − 1/2 choy qoshiq;
- shakar upasi.
- Iliq suv bilan xamirturush aralashtiriladi va ko‘pirgunga qadar 5-10 daqiqaga qoldiriladi.
- Ustidan eritilgan sariyog‘, tuxum, sut va shakar solib aralashtiriladi.
- Alohida idishda un va tuz aralashtirilib, so‘ngra sutli massa bilan birlashtiriladi va yumshoq xamir qoriladi.
- Yog‘langan idishga tayyor bo‘lgan xamir solinib, 1 soatga tindirishga qo‘yiladi.
- Xamir ko‘tarilgach, 5-6 mm qalinlikda yoyiladi va to‘rtburchak shaklda kesib chiqiladi.
- Chuqurroq idishda o‘simlik moyi yaxshilab qizidirilib, xamir bo‘laklari qizargunga qadar pishirib olinadi.
- Tayyor bo‘lgan ponchiklar panjara yuzasiga teriladi, shunda ortiqcha yog‘lardan xalos bo‘ladi. Yuzasidan shakar upasi elab chiqiladi.
Mavzuga doir:
Izoh (0)