Vitaminlarga boy gulkaramni ko‘pchilik sevib iste’mol qiladi. Ayni bahor mavsumida gulkaramdan tayyorlanuvchi hazmi yengil va parhezbop taomlarni tavsiya etamiz.
Gulkaramli pitssa
Kerakli mahsulotlar:
- gulkaram — 1 bosh;
- un — 1-2 osh qoshiq;
- tuxum — 1 ta;
- pishloq — 150 gramm;
- sarimsoq — 1 dona;
- motsarella pishloqli sharchalari — 10-12 ta;
- cherri pomidori — 10-12 ta;
- o‘simlik yog‘i;
- tuz.
- Gulkaramni tuzli suvda 10 daqiqa qaynating. Keyin blenderda ezib, unga tuxum. Qirg‘ichdan o‘tkazilgan pishloq, sarimsoq, un va o‘simlik yog‘i qo‘shib, yaxshilab aralashtiring.
- Massani pech patnisiga joylab, 220 darajada qizdirilgan pechga 15 daqiqaga qo‘ying.
- Pitssa ustini cherri pomidorlari va motsarella pishloqli sharchalari bilan bezang va yana 5 daqiqaga pechda pishiring.
Kerakli mahsulotlar:
- gulkaram — 1 bosh;
- un — 50 gramm;
- tuxum — 2 ta;
- pishloq — 70 gramm;
- o‘simlik yog‘i;
- smetana;
- ko‘katlar;
- tuz.
- Gulkaramni tuzli suvda 5-7 daqiqa qaynating. Keyin blenderda ezib, unga tuxum, qirg‘ichdan o‘tkazilgan pishloq, un va tuz qo‘shing.
- Yaxshilab aralashtirib, qizigan tovada ikki tomonini qizartirib qovurib oling.
- Dasturxonga smetana va ko‘katlar bilan birga torting.
Kerakli mahsulotlar:
- gulkaram — 1 bosh;
- tofu — 1 osh qoshiq;
- o‘simlik yog‘i;
- tuz, ziravorlar.
- Gulkaramni o‘simlik yog‘ida yarim tayyor holda qovurib oling.
- Keyin uni alohida idishga olib, ustiga pishloq, tuz, ziravorlar seping.
- 180-200 darajali pechda 15 daqiqa pishiring.
Kerakli mahsulotlar:
- gulkaram — 750 gramm;
- kunjut pastasi (taxini) — 3 osh qoshi;
- limon sharbati — 0,5 choy qoshiq;
- asal — 1 choy qoshiq;
- issiq suv — 2,5 osh qoshiq;
- maydalangan garmdori — bir chimdim;
- kunjut — 2 osh qoshiq;
- kinza;
- tuz.
- Katta idishdagi suv qaynagach, unga gulkaramni solib, 3 daqiqa davomida pishiring.
- Boshqa idishda kunjut pastasi, limon sharbati, asal, garmdori murch, tuz va suvni yaxshilab aralashtiring.
- Pishgan gulkaramni aralashmaga botirib, ustiga to‘g‘ralgan kinza va kunjut seping.
Izoh (0)