Xamiri yumshoq mazali pirojkilar tushlik vaqtida yanada ishtahani ochib yuborishi tabiiy.
Kerakli mahsulotlar:
- guruch – 200 gramm;
- tuxum – 3 dona;
- ko‘k piyoz – 1 bog‘lam;
- kefir – 200 ml;
- smetana – 1 osh qoshiq;
- tuxum – 1 dona;
- shakar – 1 osh qoshiq;
- o‘simlik moyi – 2osh qoshiq;
- ichimlik sodasi – 1/2 choy qoshiq;
- un – 400-450 gramm;
- tuz va ziravorlar.
- Guruch va tuxum pishirib olinadi.
- Qaynatilgan guruch to‘g‘ralgan tuxum va ko‘k piyoz bilan aralashtiriladi. Tuz va ziravorlar sepiladi.
- Xamir uchun kefir, smetana, tuxum, shakar va tuz idishga solib, aralashtiriladi.
- Ustidan bir osh qoshiq yog‘ va unning yarmi solinadi. Ichimlik sodasi bilan aralashtiriladi.
- Unning qolgan yarmi ham solinib, xamir qoriladi. Xamir yumshoq bo‘lishi uchun yana bir osh qoshiq yog‘ quyiladi.
- Xamir qo‘lga yopishib qolmaydigan darajada yumshoq bo‘lishi kerak. 15-20 daqiqaga xona haroratida tindirishga qo‘yiladi.
- Xamir bo‘laklarga bo‘linib, biroz yoyiladi. Ichi nachinka bilan to‘ldiriladi.
- O‘rtacha olovda qizigan yog‘da pirojkilarning ikki tomoni ham qizartirib pishirib olinadi.
Mavzuga doir:
- Pishloq va sosiska qo‘shib, nonli rolli tayyorlang
- “Banitsa” — bolgarcha pishloqli pirog retsepti
- Tuxumli nachinka hamda sosiskadan tayyorlanadigan lavash retsepti
- Kartoshka va sosiskadan mazali pirojki tayyorlaymiz
- Pishloq qo‘shib tayyorlanadigan qovurma lavash retsepti
- Vitaminlarga boy ismaloqli pirojki pishiramiz
Izoh (0)