Tez hazm bo‘ladigan, mazali taom retseptini e’tiboringizga havola etamiz.
Kerakli mahsulotlar:
- gulkaram — 1500 g;
- piyoz — 1-2 dona;
- sarimsoq piyoz — 1-2 dona;
- o‘simlik yog‘i — 1-2 osh qoshiq;
- sabzavotli bulyon yoki suv — 1 l;
- tuz, murch;
- qaymoq;
- ziravorlar;
- Qizigan yog‘ solingan qozonga to‘g‘ralgan piyoz, keyin esa maydalangan sarimsoqni solib, 5-6 daqiqa qovuring.
- Gulkaram soling va ziravorlar qo‘shib aralashtiring.
- Bulyon quying, qaynab chiqqanidan keyin yana 15 daqiqa past olovda pishiring.
- Olovdan olib, 10 daqiqadan keyin blender bilan aralashtiring.
- Qaymoq solib aralashtiring.
- Olovga qo‘yib yana bir necha daqiqa pishiring.
- Dasturxonga tortishdan avval limon bo‘lagi va ko‘katlar bilan bezang.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)