Lavlagi mahsulotini ko‘proq iste’mol qilishda asosan ulardan tayyorlangan salatlar katta rol o‘ynaydi. Quyidagi retseptlar yordamida mazali salatlar tayyorlab, lavlagi iste’molini yo‘lga qo‘yish mumkin.
Olxo‘ri va lavlagidan vitaminga boy salat
Kerakli mahsulotlar:
- lavlagi − 2 dona;
- yong‘oq − bir hovuch;
- olxo‘ri − 5 dona;
- o‘simlik yog‘i − 1 osh qoshiq;
- asal − 1 osh qoshiq;
- koriandr kukuni − bir chimdim.
- Lavlagi folga qog‘oziga o‘ralib, pechda pishirib olinadi. So‘nga to‘rtburchak shaklda to‘g‘raladi.
- Yong‘oq maydalanib, lavlagiga qo‘shiladi.
- Olxo‘ri qaynagan suvda bug‘lanadi va 10-15 daqiqaga qoldiriladi. So‘ngra kichik bo‘laklarga bo‘linadi.
- Lavlagili aralashmaga solinib, ustidan koriandr kukuni, yog‘ va asal quyib, yaxshilab aralashtiriladi.
Kerakli mahsulotlar:
- sabzi − 2 dona;
- karam − 300 gramm;
- lavlagi − 1 dona;
- ko‘k piyoz − bir bog‘lam;
- sarimsoq − 1 dona;
- bodring − 1 dona;
- brinza − bir qadoq;
- limon − yarim bo‘lak;
- asal − 2 osh qoshiq;
- smetana − 1 osh qoshiq;
- o‘simlik yog‘i − 2 osh qoshiq;
- tuz va ziravorlar.
- To‘rtburchak shaklda to‘g‘ralgan lavlagi qovurib olinadi.
- Ko‘kat, sarimsoq va bodring mayda to‘g‘raladi.
- Brinza ham to‘rtburchak shaklda to‘gralganidan so‘ng barcha mahsulot aralshtiriladi va tuz, ziravor, smetana va asal qo‘shiladi.
Kerakli mahsulotlar:
- lavlagi − 1 dona;
- sarimsoq − 2 bo‘lak;
- shakar − 1 choy qoshiq;
- o‘simlik yog‘i, sirka, tuz va ziravorlar.
- Lavlagi tozalanib, somoncha shaklida to‘g‘raladi.
- Sarimsoq maydalab olinadi.
- Mahsulotlar aralashtirilib, sirka va yog‘ qo‘shiladi.
- Ta’bga ko‘ra shakar, tuz va ziravorlar qo‘shiladi.
Kerakli mahsulotlar:
- karam − 1 bosh;
- sabzi − 2 dona;
- lavlagi − 1 dona;
- ko‘k piyoz − bir bog‘lam;
- asal − 2 choy qoshiq;
- limon sharbati − 1/2
- tuz va ziravorlar.
- Karam maydalib, tuzlanadi. Uni yumshatish uchun yaxshilab eziladi.
- Sabzi qirg‘ichdan somoncha shaklida o‘tkaziladi. Lavlagi ham shu tarzda to‘g‘raladi.
- Ko‘k piyoz mayda to‘g‘raladi. Limon sharbati hamda asal aralashtiriladi.
- So‘ngra barcha mahsulotlar bir idishga solinadi va tuz, ziravorlar bilan yaxshilab aralashtiriladi.
Kerakli mahsulotlar:
- tuzlangan seld balig‘i − 250-300 gramm;
- lavlagi − 250-300 gramm;
- piyoz − 1 dona;
- olma − 1 dona;
- limon − 1 dona;
- smetana 2-3 osh qoshiq;
- tartaletkalar;
- ko‘k piyoz, tuz va ziravor.
- Piyoz mayda to‘g‘ralib, limon sharbati quyiladi.
- Seld balig‘i ham maydalanib, piyoz ustidan solinadi.
- Pishirilgan lavlagi ham yirik shaklda to‘g‘ralib, mahsulotlar ustiga solinadi.
- Olma po‘stidan tozalanib, to‘rtburchak shaklida to‘g‘raladi. Limon sharbati bilan aralashtirib, masalliqlar ustiga solinadi.
- Smetana yoki mayonez bilan aralashtirilib, tartaletkalar ustiga solinadi.
- Ko‘k piyoz bilan bezatiladi.
Mavzuga doir:
- TikTok va Instagram’da mashhur bo‘lgan taom — pishloqli pasta pishirib ko‘ring
- Taomnomani yangilaymiz: makarondan 5 xil antiqa taom retsepti
- Basmati guruchi, tuxum va baliqdan tayyorlanadigan hindcha taom retsepti
- Bir zumda pishadi: tovada sosiskali pitssa tayyorlaymiz
- Bryussel karamidan frikadelkalar tayyorlaymiz
Izoh (0)