Erta bahorda rediskaga ko‘katlar qo‘shib, okroshka tayyorlashni deyarli hamma biladi. Quyidagi salatlar ham rediskadan tayyorlanib, ajoyib ta’mi bilan sizga manzur bo‘ladi.
Kartoshkali salat
Kerakli mahsulotlar:
- rediska — 1 bog‘lam;
- kartoshka — 1-2 kg;
- shivit — 1 bog‘lam.
- zaytun yog‘i — 3 osh qoshiq;
- limon sharbati — 1 osh qoshiq;
- xantal — 1 osh qoshiq;
- tuz, ziravorlar.
- kartoshkani qaynatib, parrak qilib to‘g‘rang;
- rediskani ham tozalab, aylana shaklida to‘g‘rang;
- idishda zaytun yog‘i, limon sharbati, xantal, tuz va ziravorlarni aralashtirib oling. So‘ngra aralashmaga kartoshka va rediskani qo‘shing.
Kerakli mahsulotlar:
- rediska — 1 bog‘lam;
- salat bargi — 1 bog‘;
- qizil piyoz — 1-2 ta;
- selderey — 1-2 ta shox;
- brinza — 150 gramm.
- zaytun yog‘i — 3 osh qoshiq;
- xushbo‘y sirka — 1 osh qoshiq;
- asal — 1 osh qoshiq;
- tuz, ziravorlar.
- rediska, selderey va salat bargini tozalab, to‘g‘rab oling;
- sous mahsulotlarini aralashtirib, unga to‘g‘ralgan rediska, selderey va salat bargini qo‘shing;
- songra aralashmaga maydalangan brinzani ham soling.
Kerakli mahsulotlar:
- rediska — 1 bog‘lam;
- tuzlangan bodring — 2 ta;
- tuxum — 3 ta;
- ko‘k piyoz— 1 bog‘;
- shivit — 1 bog‘;
- smetana ta’bga ko‘ra
- tuz, ziravorlar.
- rediska va tuzlangan bodringni tozalab, mayda to‘g‘rab oling;
- tuxum, ko‘k piyoz va shivitni ham tog‘rang;
- to‘g‘ralgan mahsulotlarni idishga solib, smetana, tuz va ziravorlar qo‘shib, aralashtiring.
Kerakli mahsulotlar:
- rediska — 2 ta;
- oq guruch — 200 g;
- qisqichbaqa tayoqchalari — 200 g;
- konservalangan makkajo‘xori — 1 banka;
- mayonez— 50 g;
- bodring — 1 ta;
- tuxum — 2 ta
- tuz;
- limon sharbati— ta’bga ko‘ra.
- tuxum va guruchni alohida idishda qanatib oling;
- sabzavotlarni mayda, qisqichbaqa tayoqchalarini esa somoncha yoki kub shaklida to‘g‘rang;
- barcha mahsulotlarni idishg asolib, tuz, mayonez va limon sharbati qo‘shib aralashtiring.
Kerakli mahsulotlar:
- rediska — 400 gramm;
- selderey — 2-3 ta shox;
- yashil olma — 1 ta;
- salat bargi — 1 bog‘;
- yalpiz, shovul — ta’bga ko‘ra.
- mango — 1-2 ta;
- zaytun yog‘i — 40 gramm;
- tuz, ziravorlar.
- rediskani aylana, olmani kub shaklida, seldereyni mayda qilib to‘g‘rang;
- shovul va salat bargini qo‘lda maydalab, idishga soling;
- mangoni blenderda ezin, zaytun yog‘i, tuz va ziravorlar qo‘shib, to‘g‘ralgan mahsulotlarga aralashtiring.
Izoh (0)