Mazasi og‘izda qoladigan ushbu nonli ruletlar nonushta yoki gazak uchun ayni muddao.
Kerakli mahsulotlar:
- oq non – 10 bo‘lak;
- qattiq pishloq – 10 bo‘lak;
- sosiska – 10 dona;
- tuxum – 2 dona;
- quritilgan non – 120 gramm;
- o‘simlik moyi – 200-300 ml.
- Nonning chetki qismlari ajratib olinadi va qolgan qismi yupqalashguncha yaxshilab yoyiladi.
- Nonning har bir bo‘lagiga pishloq va sosiska qo‘yiladi va non rulet shaklida o‘raladi.
- Tuxum vilka yordamida aralashtirilib, unga nonli rulet botirib olinadi.
- So‘ngra quritilgan nonga botiriladi.
- O‘simlik moyi qizitilib, ruletlar qizarguncha qovuriladi.
- Tayyor bo‘lganidan so‘ng ortiqcha yog‘lardan xalos bo‘lish uchun qog‘oz salfetka ustiga qo‘yiladi.
- Nonli rollilarni sous bilan birgalikda dasturxonga tortish mumkin.
Izoh (0)