Bu ishtahaochar taomni, albatta, tayyorlab ko‘ring.
Kerakli mahsulotlar:
- piyoz — 8 dona;
- o‘simlik yog‘i —100 g;
- sarimsoq — 2 bo‘lak;
- qiyma — 200 g;
- non tolqoni — 70 g;
- pishloq — 100 g;
- quritilgan jambil — 1 choy qoshiq;
- tuz;
- murch;
- ko‘katlar.
- Piyozni yuvib, qog‘oz sochiqqa artib quriting. Piyoz tik turishi uchun pastki qismidan, qopqoq bo‘lishi uchun yuqorisidan kesing;
- Piyozlarni folga qog‘oziga o‘rab, 180 darajali pechda 50—60 daqiqa pishiring. Keyin pechdan olib, soviting;
- O‘rta olovda qizigan yog‘da maydalangan sarimsoqni qovuring, unga qiymani ham solib, 2—3 daqiqaga dimlang;
- Pishgan piyozlarning o‘rtasidan bir nechta qavatlarni olib tashlang;
- Olib tashlangan piyoz qismini maydalab qiymaga qo‘shing va tuz, murch, non tolqoni, jambil, ko‘kat solib, yaxshilab aralashtiring;
- Piyoz ichini “nachinka” bilan to‘ldirib, folgaga o‘rang va 180 darajali pechda 30—40 daqiqa davomida pishiring;
- Pishishiga 5—10 daqiqa qolganda piyoz qopqog‘ini ochib, ustiga qirg‘ichdan o‘tkazilgan pishloqni seping. Qopqog‘ini yopib, pishirishda davom eting.
Izoh (0)