Shtrudelni o‘zini ovqat yoki tamaddiga to‘yimli yegulik sifatida iste’mol qilsa ham bo‘ladi.
Kerakli mahsulotlar:
- Karam — 1kg
- Piyoz — 1 dona
- Tuz, shakar, murch
- Sariyog‘ — 50 gr
- Filo xamiri yoki uyda tayyorlangan xamir
- Tovuq go‘shti — 200 gr
- Kunjut
- Smetana
- Ko‘katlar
- Karam va piyozni maydalab, tuz qo‘shing.
- Sariyog‘ solingan tovada karamga shakar qo‘shib qovuring. Tuz va murch qo‘shing.
- Patnisga qandolat qog‘ozi ustidan xamirni soling va sariyog‘ surting.
- Shu ketma-ketlikda 7 qavat xamir terib chiqing (yupqa yoyilgan bo‘lishi kerak).
- Xamirning uchdan bir qismi orasiga karamli “nachinka”ni 6-7 sm qalinlikda soling.
- Rulet shaklida o‘rab, sariyog‘ surting va kunjut seping.
- 190 daraja qizigan pechda 35 daqiqa davomida pishirib oling.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)