Qayla solib pechda pishirilgan kotlet ta’mi og‘zingizda qolishi aniq.
Buning uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
Kotlet uchun:
- Qiyma — 300 gr
- Piyoz — 1 dona
- Tuxum — 1 dona
- Non talqoni
- Murch, tuz — ta’bga ko‘ra
- Kartoshka — 3 dona
- Bulg‘ori qalampiri — 2 dona
- Tomat pastasi — 1 osh qoshiq
- Pomidor — 2 dona
- Suv — 2 stakan
- Birinchi bo‘lib kotlet tayyorlab olamiz.
- Qiymaga piyoz, sarimsoq piyoz, tuxum, non talqoni, tuz va murch qo‘shing.
- Tovada qizigan o‘simlik yog‘ida kotletni qovurib oling.
- Kartoshkani kotlet kattaligida kesib, uni ham qovurib oling.
- Bulg‘or qalampirini kesib, kotlet va kartoshkaga qo‘shib aralashtiring.
- Qayla uchun, pomidorga tomat qo‘shib qovuring, tuz seping va suv soling.
- Kotlet ustiga qaylani quyib, 200 daraja qizigan pechga 35-40 daqiqaga qo‘ying.
“Daryo”dagi boshqa retseptlardan ham foydalaning.
Saharlik uchun retseptlar:
Izoh (0)