Baqlajon vitaminlarga boy foydali sabzavotlardan biri hisoblanadi. Unga yong‘oq, sarimsoq qo‘shilgandagi ta’mni esa tasvirlashga til ojiz.
Ruletlarni tayyorlash uchun quyidagi mahsulotlardan foydalanamiz:
- baqlajon — 3 dona;
- o‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq;
- yong‘oq — 1 piyola;
- sarimsoq piyoz — 1 dona;
- sirka — 2 osh qoshiq;
- ismaloq, ukrop;
- ta’bga ko‘ra tuz va suz.
- Baqlajonni uzunchoq qilib kesib, taxiri chiqishi uchun yarim soatga, tuzli suvga solib qo‘ying.
- Bo‘laklarni o‘simlik yog‘ida qovurib oling.
- Qovurilgan baqlajonlarning ortiqcha yog‘ini singdirib olish uchun qog‘oz sochiqqa qo‘ying.
- Yong‘oq, sarimsoq piyozni qo‘shib blenderda maydalang, suv qo‘shib smetana suyuqligidek massaga keltiring.
- Aralashmaga ko‘kat, tuz, sirka qo‘shib aralashtiring.
- Nachinkani qovurilgan baqlajon ustiga soling va rulet qilib to‘g‘rang.
- Tayyor baqlajonlarni muzlatkichga qo‘yib sovuting.
“Daryo”dagi boshqa retseptlardan ham foydalaning.
Saharlik uchun retseptlar:
Izoh (0)